12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportBilanțul MAI pe 2014. Kovesi avertizează: Legăturile angajaților Ministerului de Interne cu...

Bilanțul MAI pe 2014. Kovesi avertizează: Legăturile angajaților Ministerului de Interne cu politicienii, o vulnerabilitate

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a arătat, la bilanțul MAI, că nimeni nu este mai presus de lege și că unul din obiectivele pe 2015 ale ministerului trebuie să fie siguranța cetățenilor.

”Dați-mi voie să mă refer la relația dintre stat și cetățean, la aplicarea legii și la perspectivele pentru anul 2015. Sunteți prima interfață dintre stat și cetățean. Și toți ne dorim o Românie sigură, în care relația dintre stat și individ se construiește pe respect reciproc. Într-o societate democratică, ordinea și siguranța se împletesc. În actualul context, aveți un rol special și o misiunea aparte. Sunteși chemați să puneți în practică aceste principii și să răsăpundeți unor așteptări”, a precizat Iohannis.

Citește și: Kovesi: Românii fac tot mai multe denunțuri la DNA

UPDATE: Premierul Victor Ponta a adresat un îndemn angajaților care se află în slujba statului să ia măsurile care se impun de fiecare dată, pentru a răspunde astfel nevoilor societății.

”Vreau doar să vă asigur, ca prim ministru și ca ministru de finanțe câteva zile, că lucrurile pe care le-am făcut în ultimii ani nu se vor opri”, a spus Victor Ponta.

UPDATE: Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a precizat, în cadrul ședinței de bilanț a MAI, că o vulnerabilitatea a sistemului juridic o reprezintă legăturile dintre angajații ministerului de interne și politicienii locali. Ea a arătat că aceste legături nu ar trebui să existe, deoarece acestea scad încrederea în sistemul juridic.

Corectitudinea și integritatea celor care lucrează în sistemul de justiție și a celor care lucrează în ministerul de apărare este o altă vulnerabilitate identificată de Kovesi. La fel și recuperarea prejudiciilor.

Citește și: Ministrul Transporturilor se contrazice cu Laura Codruța Kovesi

—–

Ministrul Afacerilor Interne prezintă, luni, de la ora 11.00, raportul privind activitatea instituției pe anul 2014. La prezentarea bilanțului participă președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta.

Ministrul Gabriel Oprea a arătat că modernizarea logistică este o prioritate pentru MAI și că SMURD a realizat peste 5000 de operațiuni de salvare.

La şedinţa de evaluare a activităţii Ministerului Afacerilor Interne mai participă şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, şeful SRI, Eduard Hellvig, şi adjunctul acestuia, Florian Coldea, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, şi şeful interimar al DIICOT, Giorgiana Hosu.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă