11.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportParlamentarii și-au aprobat pensiile. Cristiana Anghel: Merităm să fim recompensați

Parlamentarii și-au aprobat pensiile. Cristiana Anghel: Merităm să fim recompensați

UPDATE: Legislativul a aprobat, marţi, cu 303 voturi “pentru”, 124 voturi “împotrivă” şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

PNL a propus vot nominal, dar această propunere a fost respinsă, procedându-se la vot deschis prin ridicare de mână, potrivit Mediafax

Reprezentanţii PNL au susţinut respingerea acestui proiect, în timp ce aleşii PSD, UDMR, ai minorităţilor şi PC au susţinut aprobarea sa.

******

UPDATE: Senatoarea PC, Cristiana Anghel, a declarat că cei care sunt cinstiți au nevoie să fie recompensați pentru ceea ce au făcut, întrucât din pensiile ”amărâte” pe care le primesc nu pot trăi. 

******

UPDATE: Deputatul PSD Anghel Stanciu a susţinut, marţi, în plenul reunit al Camerei şi Senatului, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, spunându-le deputaţilor şi senatorilor din sală să-şi ia Parlamentul înapoi, pentru “un Parlament curat, puternic, perfecţionist”, conform Mediafax

Stanciu a citat din discursul din Parlament al preşedintelui Klaus Iohannis la învestire, în care îndemnă la reunţarea la populism şi pledează pentu un Parlament puternic.

“Sper că sunteţi de acord cu aceste gânduri de început a mandatului domnului preşedinte. 9 februarie 2015 a fost în gândirea şi speranţa tuturor o bornă de hotar, când am crezut că perioada populismului nociv în democraţie a început să apună. Acesta este principalul motiv pentru care 255 de parlamentari au iniţiat prezenta iniţiativă, considerând că momentul menţionat de Iohannis a sosit, să ne debarasăm de populism”, le-a spus Stanciu, parlamentarilor din dreapta sălii.

Stanciu a prezentat argumente pentru adoptarea acestui proiect cum ar fi: aplicarea aceloraşi principii ca în UE, stoparea discriminării parlamentarilor în raport cu alte categorii. “De ce cei care fac legile, parlamentarii, suntem pe locul 14 în grila de salarizare, sunt discriminaţi faţă de alte categorii? Cum să fii pe locul 14 în grila de tratament? Cum este egalitatea?”, a adăugat Stanciu.

*******

UPDATE: A început dezbaterea pe tema pensiilor speciale pentru parlamentari. 

******

Parlamentul va discuta, marţi, raportul privind pensiile speciale ale parlamentarilor, a declarat liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban, arătând că PNL a solicitat ca acest proiect să nu fie introdus pe ordinea de zi, scrie Mediafax

“Am solicitat neintroducerea pe ordinea de zi a proiectul de modificare a Statutului deputaţilor şi senatorilor care prevede înfiinţarea unei pensii speciale pentru parlamentari. Mi s-a răspuns că, având în vedere că raportul este gata, trebuie introdus pe ordinea de zi şi evetual, dacă plenul nu este de acord, o să o scoată de pe ordinea de zi”, a spus Orban, după şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului.

Citește și: PNL spune că NU vrea pensii speciale pentru parlamentari. 23 de liberali AU SEMNAT proiectul de lege

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a primit aviz favorabil pe 12 mai cu majoritate de voturi din partea comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului. 

Proiectul a fost iniţial semnat de 250 de parlamentari, însă liberalii şi-au retras semnăturile.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, declara, în 4 iunie, că îşi menţine ideea că Guvernul nu sprijină proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari deoarece are un angajament cu instituţiile financiare internaţionale, arătând că nu a mai avut consultări cu aleşii pe această temă, dar Parlamentul este suveran

Citește și: Ce spune Klaus Iohannis despre legea pensiilor speciale

Întrebată dacă a mai avut consultări cu parlamentarii pe tema pensiilor speciale pentru parlamentari, Rovana Plumb spunea că Guvernul nu susţine acest proiect, dar Parlamentul este cel care legiferează.

“Nu, am spus foarte clar, avem un angajament în faţa instituţiilor financiare internaţionale în ceea ce priveşte pensiile speciale, nu sprijim acest proiect al pensiilor speciale ca şi Guvern, dar Parlamentul este instituţia care legiferează, este instituţia cea mai democratică şi ea va trebui să decidă”, a arătat ministrul Muncii.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă