15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportPonta INFIRMĂ zvonurile că PSD i-ar ridica sprijinul politic

Ponta INFIRMĂ zvonurile că PSD i-ar ridica sprijinul politic

Premierul Victor Ponta a scris pe Facebook că nu i se va ridica sprijinul politic din partea PSD și a explicat că, dacă s-ar găsi o persoană mai bună pentru a ocupa funcția de prim ministru, el ar fi primul care ar susține-o. 

”Am explicat într-o intervenție telefonică la ‪#‎România‬ TV că zvonurile că ar urma să mi se ridice sprijinul politic sunt o poveste. Toți colegii mei sunt de părere că ar fi o trădare să-i lăsăm pe cei de la PNL la guvernare. Nu îmi e frică de trădare. Desigur, dacă se va găsi o persoană mai bună decât mine pentru a fi pusă premier, eu aș fi primul care ar susține-o”, a subliniat Ponta pe Facebook. 

Citește și: Liviu Dragnea A CÂŞTIGAT şefia PSD. Ce se întâmplă cu Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a subliniat că vrea să conducă Executivul până la finalul mandatului, în 2016, pentru că este o guvernare care are rezultate foarte bune şi dacă “s-ar strica” ar fi “o prostie” pentru România. 

“Aşa este proiectul nostru comun, aşa am discutat şi cu Liviu Dragnea, şi cu Gabi Oprea, şi cu Călin Popescu-Tăriceanu, cu Daniel Constantin.(…) Nimeni nu contestă că această guvernare chiar are rezultate foarte bune. Sunt alte scandaluri, personale, politice, dar toată lumea zice că guvernarea este bună, de ce s-o stricăm? Ar fi chiar o prostie, pentru România în ansamblu”, a spus Ponta la România TV. 

Cu toate acestea, premierul a reiterat faptul că este dispus să demisioneze “într-o secundă” dacă i se va cere aceasta de către coaliţia aflată la guvernare, dar nu este dispus să o facă doar pentru că se “isterizează” co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

De asemenea, întrebat dacă se teme că PSD îl va trăda pentru că acest partid are “un spirit al trădărilor” care s-a văzut în cazul predecesorilor săi, Adrian Năstase şi Mircea Geoană, Ponta a răspuns negativ.

“Pe lângă faptul că mie PSD mi-a dat maximum ce se poate da unui om, am fost preşedinte TSD, am fost ministru de două ori, am fost prim-ministru, deci orice se va întâmpla, oricum eu nu pot să fiu trădat de PSD pentru că am primit foarte mult, poate mai mult de cât meritam”, a spus Ponta.

Premierul a amintit că a fost prezent la Congresul PSD din 2005, când Mircea Geoană a pierdut conducerea partidului, şi la întâlnirea de la Hotel Ritz, în cazul lui Adrian Năstase, dar în ceea ce-l priveşte şi-a exprimat convingerea că nu va avea asemenea probleme.

Citește și: Ponta ar putea pleca DIN NOU în Turcia pentru a se opera

“În cazul meu nu mi-a cerut nimeni să demisionez, eu am demisionat, din convingerea mea. Ba chiar colegii au insistat să rămân şi am spus: <<Nu, nu-i bine să rămân>>. Deci nu pot fi trădat pentru ceva ce eu sunt deja la dispoziţia PSD”, a explicat Ponta.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a preluat joi șefia PSD, după ce a fost votat de colegii săi din partid. Contracandidata lui, Rovana Plumb, susținută de premierul Victor Ponta a fost votată de un număr foarte mic de social democrați. 

Sebastian Ghiță a declarat miercuri că votul din PSD este o pedeapsă pentru Victor Ponta pentru că a pierdut alegerile. 

Cele mai citite

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...
Ultima oră
Pe aceeași temă