9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPrecizări MAE privind accidentul din Austria, în care zeci de refugiați au...

Precizări MAE privind accidentul din Austria, în care zeci de refugiați au murit

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi, că niciun cetăţean român nu este implicat în cazul camionului abandonat în Austria, în care erau zeci de imigranţi morţi, informează Mediafax.

“Potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment, niciun cetăţean român nu este implicat în incident. Poliţia austriacă continuă cercetările în acest caz”, potrivit unui comunicat al MAE.

Citește și: 50 de refugiați, găsiți MORȚI într-un camion. Șoferul autovehiculului, un român

Conform primelor informaţii obţinute de Ambasada României la Budapesta de la autoritățile ungare, solicitantul numerelor de înmatriculare ale camionului implicat în incident nu este cetăţean român, menţionează sursa citată.

“În urma demersurilor întreprinse pe lângă poliţia austriacă, Ambasada României la Viena a fost informată că autovehiculul are numere de înmatriculare ungare provizorii”, a precizat MAE.

Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban, a afirmat joi că şoferul camionului abandonat în Austria, în care erau zeci de imigranţi morţi, este cetăţean român.

Poliţia austriacă a informat Ungaria că şoferul camionului este român, a declarat Lazar, potrivit filialei austriece a publicaţiei The Local.

Camionul abandonat pe o autostradă din Austria, în care erau imigranţi morţi, avea numere de înmatriculare ungare, a confirmat Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Vehiculul a fost achiziţionat recent de un cetăţean român de la o companie slovacă şi a fost înmatriculat în localitatea Kecskemet, situată în sudul Ungariei, a susţinut Janos Lazar.

Aproximativ 50 de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat pe o autostradă din Austria, autorităţile suspectând că extracomunitarii s-au asfixiat, afirmă surse citate de site-ul cotidianului Corriere della Sera. Potrivit agenţiei austriece APA, la bordul camionului au fost găsite cel puţin 20 de cadavre ale unor imigranţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă