16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportPrimăria nu mai organizează carnavalul de la Mamaia

Primăria nu mai organizează carnavalul de la Mamaia

Primăria Constanței nu va mai organiza în această vară carnavalul stațiunii Mamaia, a declarat viceprimarul municipiului, Decebal Făgădău, care a încurajat agenții economici să facă diverse acțiuni de promovare, inclusiv o defilare a carelor alegorice, relatează Mediafax

Consilierii locali din Constanţa au votat, în cadrul ședinței de joi, un proiect privind abrogarea hotărârii CL numărul 65/2013 care prevedea obligativitatea cluburilor din Mamaia să aibă un car alegoric cu care să participe la carnaval.

Citește și: Radu Mazăre, încă 30 de zile de arest preventiv

Viceprimarul Decebal Făgădău a declarat, la finalul ședinței Consiliului Local, că Primăria nu va mai organiza carnavalul din Mamaia.

“Ținând cont de faptul că 1 Mai declanșează sezonul estival, pentru ca agenții economici să știe cum să-și bugeteze obligațiile ce le reveneau născute din aceste hotărâri de Consiliu Local, mi s-a părut corect ca în luna aprilie să anunțăm că abrogăm hotărârile care instituiau obligativitatea de participare la carnavalul organizat de Primărie și că Primăria nu va mai organiza carnaval. Întrucât taxa de promovare instituită la solicitarea celor care operează în stațiunea Mamaia este o taxă funcțională, pot apela la această sumă de bani pentru a face ce acțiuni de promovare consideră dânșii potrivite pentru stațiunea Mamaia. Altfel spus, anul acesta municipalitatea nu va organiza niciun carnaval, nicio defilare, pur și simplu va autoriza, dacă îi va fi solicitată, orice manifestare de promovare din stațiune organizată de agenții economici”, a afirmat Decebal Făgădău.

El consideră că rolul agenților economici trebuie să fie prioritar în promovarea stațiunii Mamaia.

“Carul municipalității a fost anul trecut bine primit, dovadă zecile de mii de participanți la acele manifestări. A fost o măsură foarte bună, banii s-au cheltuit util pentru că scopul a fost atins, dar nu distonează ceea ce a făcut Radu Mazăre și ceea ce a încuviințat Consiliul Local atâta timp cu ceea ce propun eu, pur și simplu am ajuns la un moment în care cred că rolul agenților economici trebuie să fie cel de primă voce, iar Primăria, împreună cu Consiliul Local, să susțină această primă voce”, a afirmat viceprimarul Constanței.

Decebal Făgădău a precizat că nu a vorbit cu Radu Mazăre despre acest proiect, spunând că îl așteaptă să revină la Primărie pentru a-și duce la capăt mandatul de primar.

Citește și: Cine va prelua interimatul la Primăria Constanța

În luna martie 2013, Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre care prevedea obligativitatea proprietarilor de cluburi din Mamaia de a avea un car alegoric cu care să defileze în timpul sezonului estival.

Radu Mazăre a fost, în ultimii ani, vedeta carnavalului din Mamaia. El a defilat pe care alegorice purtând diverse costume, fiind pe rând spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor, Suleyman Magnificul, Cezar, Ștefan cel Mare și Ramses al II-lea.

În urmă cu câteva săptămâni, Radu Mazăre a anunțat că nu va mai participa la carnaval și că nu știe dacă acesta va mai fi organizat. Mazăre se află în prezent în arest preventiv.

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă