8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportReacția șefului CNI după reținerea președintelui ANI

Reacția șefului CNI după reținerea președintelui ANI

Președintele Consiliului Național al Integrității, Ciprian Ciucu, a postat un mesaj pe Facebook, în care a anunțat că până joi nu va oferi nicio declarație publică cu privire la reținerea șefului ANI, Horia Georgescu.

Astfel, președintele CNI a precizat că joi va avea loc prima întâlnire de lucru a CNI unde se va discuta și aspectul reținerii lui Georgescu de către DNA și atunci va trimite un punct de vedere comun cu ceilalți colegi de la CNI. 

”În atenția ziariștilor, în legătură cu situația reținerii de către DNA a Șefului Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu. Până joi, 19 martie 2015, nu voi avea nicio declarație publică cu privire la situația creată de reținerea domnului Georgescu de către DNA. Motivele pentru care nu voi face nicio declarație sunt urmatoarele:

– Joi (deci destul de repede), va avea loc prima întâlnire de lucru a CNI, în care, pe langă subiectele stabilite deja pe ordinea de zi, vom discuta în cadrul Consiliului și situația nou-apărută. Prefer să am o poziție comună ce va fi dezbătută/discutată cu colegii din CNI.

– CNI are o componență nouă, actualii membri s-au întâlnit față în față în calitatea lor de membri CNI o singură dată. În acest context consider că o poziție comună, pe baza unei analize ”la rece” a situației create, va fi de natură să mențină într-o mai bună măsură încrederea în ANI”, a scris Ciucu pe rețeaua de socializare.

Citește și: EXCLUSIV. Șeful ANI, Horia Georgescu, REȚINUT în dosarul retrocedărilor. Ce declarații făcea în 2014, în legătură cu despăgubirile de la ANRP. Cine sunt noii inculpați din dosar

De asemenea, șeful CNI a precizat că singurul comentariu pe care îl va face în această situație este că reținerea lui Horia Georgescu ”nu are legătură cu activitatea sa în cadrul Agenției Naționale de Integritate”. 

Președintele ANI, Horia Georgescu, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, de către procurorii anticorupție în dosarul retrocedărilor. Horia Georgescu este acuzat de procurorii DNA că, în perioada 2008-2009, Comisia pentru Stabilirea Depăgubirilor, din care făcea parte, a aprobat trei dosare în care despăgubirile acordate au fost supralicitate.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă