20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSportRechizitoriu DNA: Ponta i-a amenințat pe inspectorii fiscali care efectuau un control...

Rechizitoriu DNA: Ponta i-a amenințat pe inspectorii fiscali care efectuau un control la firma lui

Liderul PSD Victor Ponta a încercat să îi determine pe inspectorii fiscali care efectuau un control la firma lui de avocatură, în 2011, să renunțe la consultarea anumitor documente despre care știa că sunt fictive.

Astfel, în rechizitoriul DNA de trimitere în judecată a lui Victor Ponta în dosarul Turceni Rovinari, se arată că actualul premier le-a transmis agenților statului că va sesiza instanța dacă verificările nu se vor încheia cât mai curând.

”Din corespondenţa purtată pe calea adreselor între inculpatul Ponta Victor-Viorel şi inspectorii fiscali în timpul efectuării controlului rezultă că acesta le-a transmis agenţilor statului că va sesiza instanţa de judecată şi parchetul în situaţia în care actul de control nu va fi încheiat cât mai curând, sperând prin aceasta acţiune că inspectorii vor renunţa la solicitare”, se arată în comunicatul DNA.

Citește și: Informație ȘOC: Dan Șova a câștigat procesul cu Monica Macovei în baza unui DOCUMENT FALS. Vezi unde apare documentul

Ponta și Șova ar fi falsificat 16 înscrisuri pentru a dovedi că s-au prestat o serie de servicii între cele două cabinet de avocatură, care în realitate nu ar fi existat.

”În timpul controlului fiscal, în luna august 2011, inculpatul Ponta Victor-Viorel s-a înţeles cu inculpatul Şova Dan-Coman ca acesta să întocmească în cadrul societăţii de avocaţi rapoarte de activitate juridică, pretins a fi prestată de inculpatul Ponta Victor-Viorel, corespunzătoare celor 16 luni cât a durat convenţia. Astfel, în luna august 2011 s-au întocmit în fals prin metoda „copy paste” 16 înscrisuri corespunzătoare fiecare câte unei luni în intervalul septembrie 2007 – decembrie 2008”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

În documente sunt prezentate 36 de activități pe care Victor Ponta le-ar fi efectuat între septembrie 2007 și decembrie 2008 în cadrul convenției de conlucrare. Procurorii DNA susțin că Ponta nu a efectuat niciuna din aceste activități.

În 2011, Victor Ponta nu era premier ci, doar liderul PSD. Pe atunci, Ponta a avut mai multe conflicte cu directorul ANAF, Sorin Blejnar. 

Premierul Victor Ponta a fost trimis, joi, în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, pentru 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor.

 

Cele mai citite

Ciolacu: Cu salariul minim e o decizie luată pe data de 15 decembrie în coaliţie, de noi toţi

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că toate deciziile referitoare la salariul minim au fost luate în coaliţia de guvernare, iar cheltuielile bugetare nu...

Analiză: sectorul călătoriilor în revenire puternică 

Pe măsură ce se apropie vacanța de vară și industria turismului și a călătoriilor revine la viață, o analiză a platformei de tranzacționare și...

Fostul mare jucător de handbal masculin s-a stins din viață. Ștefan Birtalan avea 75 de ani

Fostul mare jucător de handbal, Ștefan Birtalan, dublu campion mondial și medaliat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, a decedat la vârsta de 75...
Ultima oră
Pe aceeași temă