12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportRemus Cernea anunță cum va vota la moțiunea de cenzură

Remus Cernea anunță cum va vota la moțiunea de cenzură

Deputatul independent Remus Cernea a precizat că va vota în favoarea moțiunii de cenzură a PNL deoarece guvernul PSD nu a respectat dreptul la vot al românilor din străinătate la alegerile din noiembrie 2014. 

Cernea a subliniat că votul lui este totuși unul de blam față de atitudinea PNL cu privire la reforma electorală. Deputatul arată că legislația actuală nu încurajează competitivitatea și că șansele unor noi partide de a intra în Parlament sunt foarte mici. 

Citește și: Încă un deputat PSD anunță că va vota în favoarea moțiunii de cenzură

”Mâine, voi vota moțiunea de cenzură privind modul deplorabil în care guvernul PSD nu a respectat dreptul la vot al cetățenilor români din străinătate la alegerile prezidențiale din toamnă anului trecut. În același timp, votul meu este unul de blam și față de atitudinea refractara a PNL privind reforma electorală și propunerile societății civile pentru a avea o reală competiție la alegerile de anul viitor. În cele din urmă PSD și PNL au reconfigurat legislația electorală într-un sens care să le maximizeze șansele pentru a obține toate sau aproape toate mandatele de parlamentari, primari și consilieri locali. Șansele unor noi partide vor fi foarte mici. Decizia majorității parlamentare de a-i ține pe deputați și senatori în bănci, fără să voteze, mi se pare, de asemenea, una lipsită de demnitate”, a scris Cernea pe Facebook. 

Citește și: Ludovic Orban, despre mitingul social-democraților: PSD nu poate să mai schimbe impresia penibilă produsă

Moţiunea de cenzură inititulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL. Moțiunea va fi votată vineri în Parlamentul României. 
  

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă