11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportSorin Grindeanu, despre refacerea bugetului pe 2017: Rolul discuțiilor e foarte clar....

Sorin Grindeanu, despre refacerea bugetului pe 2017: Rolul discuțiilor e foarte clar. O parte din colegi nu au înțeles ce au de făcut. Banii economisiți prin reducerea cheltuielilor vor merge spre investiții

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marți, la sediul PSD că banii pe care vor fi economisiți prin reducerea cheltuielilor de la ministere să meargă spre investiții.

„Rostul acestor discuții este foarte clar. Parte din colegii mei, din aparatul tehnic, nu au înțeles ce le-am zis, de fapt. Noi tot ceea ce vrem să programăm pentru guvernare trebuie să se regăsească pe bugetele fiecărui minister în parte, discuțiile nu s-au încheiat. Cei mai mulți bani îi primesc Transporturile, Sănătatea, IMM-urile. Pe de o parte, la CSM, la Înalta Curte, la Ministerul Public, bugetele au rămas la fel. De aceea au apărut acele creșeri. În rest, am redus cheltuielile pe bunuri și servicii, astfel încât banii pe care îi economisim de acolo să meargă pe investiții care sunt trecute în programul de guvernare”, a spus premierul Sorin Grindeanu.

El a mai precizat că discuțiile pe tema bugetului pe 2017 s-ar putea prelungi foarte mult, astfel că ședința de Guvern ar putea avea loc joi sau vineri.

„Nu s-a pus discuția remanierii ministrului Finanțelor”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Întrebat despre OUG privind Justiția, Sorin Grindeanu a afirmat că o să se informeze pe această temă, pe baza informațiilor pe care le va primi de la ministrul Justiției, Florin Iordache.

În ceea ce privește protestele de duminică, Sorin Grindeanu a afirmat că „fiecare om, într-o democrație normală, are rost la o opinie, atâta timp cât se respectă legea”, a mai spus șeful Executivului.


Citiți și: Dragnea l-a criticat pe ministrul Finanțelor pentru modul în care a gestionat problema bugetului: A fost puțin mai moale decât trebuia într-o asemenea situație. Noul proiect de buget ar putea fi votat joi


 

Discuție secretă a lui Grindeanu și Dragnea cu mai mulți miniștri, pe tema bugetului. Ministrul Finanțelor a scăpat de remaniere, însă șeful PSD l-a făcut „moale”


 

O cunoscută jurnalistă i-a desfiintat pe Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea, revoltată de imaginea celor doi din momentul în care liderul condamnat al PSD a anunțat noua numire pentru funcția de prim-ministru…. continuarea aici!


VIDEO. Pe Internet circulă o baladă pentru Dragnea și Grindeanu, parodie după un cântec al Deliei: Cine te-a făcut om mare
O fată din Timișoara a compus un cântec dedicat lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, parodie după cunoscuta melodie a Deliei, “Cine m-a făcut om mare”. Parodia care a făcut deja senzație pe Internet se intitulează „Balada lui Dragnea: Cine te-a făcut om mare, măi Grindeane”… continuarea aici!


Cum s-a chinuit prim-ministrul Sorin Grindeanu să explice momentul în care președintele Klaus Iohannis a preluat controlul asupra Guvernului și a anunțat că amnistia e blocată | VIDEO 
Premierul Sorin Grindeanu a ținut o conferință de presă după ședința de Guvern de la Palatul Victoria de miercuri dimineață, atunci când președintele Iohannis a intervenit și a prezidat ședința. La conferință a participat și Ministrul Justiției, Florin Iordache… continuarea aici!


Grindeanu îl va trăda pe Dragnea din același motiv pentru care și-a trădat bunicul deținut politic | OPINIE
Modul cum și-a trădat bunicul, deținut politic, este cheia înțelegerii carierei politice a prim-ministrului desemnat Sorin Grindeanu și a viitorului care îl așteaptă pe Liviu Dragnea, după ce Grindeanu este uns șef al Guvernului României… continuarea aici!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă