11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSportTăriceanu, atac la șefa ÎCCJ: Nu luăm lecții de la doamna Stanciu

Tăriceanu, atac la șefa ÎCCJ: Nu luăm lecții de la doamna Stanciu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, la Antena 3, referitor la afirmațiile șefei ICCJ, Livia Stanciu, că magistrata ar trebui să citească Constituția.

“Cred că doamna Stanciu ar trebui să pună mână să citească Constituţia. Procedurile care au avut loc în Parlament sunt prevăzute de Constituţie. Cererea de urmărire penală, votul Parlamentului şi decizia suverană a Parlamentului”, a declarat președintele Senatului.

Citește și: Șefa ÎCCJ, despre votul în cazul lui Ponta: Legea NU este egală pentru toți

În acest context, Tăriceanu a ținut să sublinieze că imunitatea nu este un element de protecţie a celui care are imunitate.

 “Acum, să vorbim despre imunitate. Doamna Stanciu priveşte imunitatea ca Gigel de la sculărie – care nu înţelege ce e aia imunitate pentru parlamentar sau pentru premier. Imunitatea este un instrument care nu se adresează protecţiei celor care au imunitate, ci cetăţenilor care au dat vot de încredere unor persoane, care să le reprezinte interesele publice. Poate nu ştie. Imunitatea este pentru a proteja cetăţenii de a nu rămâne fără reprezentare”, a mai spus Tăriceanu.
 
În cadrul interviului acordat B1 Tv, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit și despre acuzațiile imputate premierului Victor Ponta. Astfel, șeful Senatului a explicat că nimeni nu poate fi protejat de un potenţial exces al justiţiei şi, în eventualitatea în care premierul Victor Ponta şi-ar da demisia, nu există nicio siguranţă că DNA nu ar merge şi la următorul premier. 

 “Să zicem că premierul demisionează, se schimbă puterea, vine PNL la putere. Ce garanţie există că nu se duce un procuror să ancheteze un potenţial premier, să îl ancheteze pentru diverse lucruri vehiculate în spaţiul public?”

Citește și: VOT PREVIZIBIL. Camera Deputaților a RESPINS cererea DNA de urmărire penală a lui Ponta

Tăriceanu a adăugat că toţi liderii PNL din acest moment poartă un semn de întrebare faţă de posibile probleme cu legea.

Niciun lider de la PNL nu are vreo situaţie ireproşabilă. Toţi au suficiente probleme încât să existe temei pentru anchetare. Şi peste o lună ce mai facem? Mai schimbăm un Guvern?”

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), Livia Stanciu a declarat, miercuri, referitor la votul în cazul lui Victor Ponta, că legea nu este egală pentru toți.

”Ceea ce s-a întâmplat în Parlament îmi demonstrează că legea nu este egală pentru toți”, a declarat Livia Stanciu.

Declarației Liviei Stanciu a fost făcută la o zi după ce deputații au respins solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, cu 231 ”pentru” respingerea urmăririi penale și 120 ”împotrivă”.

Reamintim că premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

 

 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...

VIDEO. O celebră știristă povestește despre cum a fost dată afară de la PRO TV, după doar o emisie. “Ai intrat pe post astăzi,...

Andreea Liptak a luat o decizie curajoasă acum mulți ani, părăsind PRO TV pentru a urma o altă cale în lumea afacerilor. Această schimbare...
Ultima oră
Pe aceeași temă