19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportFOTO: Ultima ședință a Guvernului demisionar

FOTO: Ultima ședință a Guvernului demisionar

UPDATE: Premierul Victor Ponta le-a mulțumit miniștrilor săi și a lăudat progresele economice pe care le-a făcut România în perioada mandatului său. 

”Am vrut să vă mulțumesc.Sper și cred că mulți dintre voi ar trebui să vă continuați activitatea pentru că este vorba experiență. Sunt convins că după un timp vom putea face o analiză corectă a ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani. Forțele politice trebuie să găsească o soluție de stabilitate. Mulțumesc și presei că au fost alături de noi cu bine și cu rău”, a declarat Ponta. 

Premierul demisionar a mai spus că speră la o soluţie rapidă, pentru că o perioadă lungă de instabilitate ar periclita rezultatele economice bune şi a reafirmat că i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis desemnarea lui Mircea Duşa ca premier interimar.

——-

După ce premierului Victor Ponta și-a depus mandatul, guvernul demisionar se reunește pentru ultima ședință la Palatul Victoria, potrivit Mediafax. 

Victor Ponta a declarat că va propune ca, până la procedurile de desemnare a unui alt guvern, ministrul Apărării, Mircea Dușa, să fie premier interimar.

Citește și: Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, DEMISIONEAZĂ. Primele declarații

“Astăzi, la ora 16.00, va avea loc ultima şedinţă a acestui Guvern. În această seară, îi voi transmite preşedintelui Iohannis demisia mea şi propunerea ca Mircea Duşa să fie premier interimar până se desfăşoară toate procedurile prevăzute de Constituţie pentru numirea unui nou premier. Am făcut o proupunere de premier interimar pentru că sunt un om serios şi mă interesează ce se întâmplă cu Guvernul. Îi trimit preşedintelui Iohannis şi o propunere ca să ştiu că este cineva care se ocupă 24 de ore din 24 ca toate lucrurile să fie cum trebuie”, a declarat premierul demisionar Victor Ponta.

Citește și: Premierul Victor Ponta a demisionat. Primele reacţii și propuneri

Decizia lui Victor Ponta de a demisiona a fost anunţată miercuri dimineaţa, după ce peste 25.000 de persoane au manifestat, marţi seară, în Capitală, pentru a-şi exprima revolta în legătură cu incendiul din 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Bucureşti şi pentru a cere demisia celor responsabili. În incendiul din Clubul Colectiv, 32 de oameni au murit, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Dan Negru: “Schimbările şi noutăţile au distrus piaţa de televiziune de la noi”

Dan Negru, renumitul realizator TV, a dat startul noului sezon al emisiunii "Jocul cuvintelor" pe Kanal D, aducând în atenția publicului o serie de...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

București: Prins de jandarmi cu peste 400 de punguțe de heroină

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat...
Ultima oră
Pe aceeași temă