21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportDarius Vâlcov, precizări despre demisia de la Ministerul Finanțelor

Darius Vâlcov, precizări despre demisia de la Ministerul Finanțelor

Ministrul Finanțelor Darius Vâlcov a declarat, duminică seară, că şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Finanţelor la întâlnirea pe care a avut-o, la prânz, cu premierul, potrivit Mediafax.

De asemenea, Vâlcov a subliniat că, deşi nu i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de inculpat, consideră demisia un gest normal în actualele circumstanţe.

“Vineri seară l-am sunat pe domnul premier şi i-am spus că vreau să am o discuţie cu dumnealui pentru a-i prezenta demisia, dumnealui a spus să avem o întâlnire duminică, când se întoarce în Bucureşti şi azi la prânz am avut întâlnire şi i-am prezentat demisia”, a răspuns Vâlcov.

Citește și: UPDATE: Vâlcov și-a înaintat demisia, după intervenția lui Iohannis

El a menţionat că a făcut acest gest chiar dacă până acum nu i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de inculpat.

“Chiar şi în situaţia actuală, în care nu mi-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de inculpat, demisia mea reprezintă, consider eu, un gest cât se poate normal în astfel de circumstanţe, pentru a nu afecta în niciun fel imaginea mea şi a Guvernului României”, a spus Vâlcov.

Darius Vâlcov a adăugat că premierul l-a rugat să ducă la bun sfârşit sarcina pe care şi-a asumat-o la începutul mandatului său de ministru, anume finalizarea procedurilor legate de Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală, lucru pe care el l-a acceptat.

Întrebat dacă va rămâne în funcţie până în momentul în care Codul fiscal va fi adoptat, Vâlcov a precizat că s-a înţeles cu premierul ca demisia să intre în vigoare “în momentul în care codurile fiscale vor pleca din Guvern înspre Parlament”.

“E o procedură destul de complicată, se semnează de ministru, ele sunt trimise spre avizare, ar trebui retrase de la avizare şi pusă o altă semnătură în cazul în care, să spunem, de mâine ar intra demisia în vigoare”, a explicat Vâlcov.

Citește și: INTERCEPTĂRI. “Pulifricii” ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, cărau banii cu mașina la casele de schimb valutar. Mita totală: 2.000.000 euro

Vâlcov a mai spus că este nevinovat şi, întrebat dacă este afectat personal, a răspuns:

“Absolut. Cine nu ar fi afectat, e vorba de o imagine, e vorba de o muncă pe care eu am depus-o la minister, e vorba de o muncă pe care eu am depus-o la primărie, ca şi senator şi, în momentul în care imaginea îţi este şifonată în asemenea hal, n-ai cum să nu fii afectat”.

Cele mai citite

ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial. Conform...

Incendiu puternic în nordul Capitalei. 20 de persoane au fost evacuate

Un incendiu violent a izbucnit în nordul Capitalei, cartierul Aviației, la un bloc aflat în construcție. Fumul dens este vizibil de la kilometri distanță,...

Euro este în ușoară scădere. Ce se întâmplă cu dolarul?

Moneda naţională s-a apreciat luni în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9758 lei, în scădere...
Ultima oră
Pe aceeași temă