20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportÎntâlnirea IOHANNIS - PONTA, de la Palatul Cotroceni, s-a terminat. Ce au...

Întâlnirea IOHANNIS – PONTA, de la Palatul Cotroceni, s-a terminat. Ce au discutat președintele și premierul

UPDATE 16.00: Întâlnirea de la Palatul Cotroceni, dintre președintele Iohannis și premierul Victor Ponta s-a încheiat, marți, în jurul orei 16. Premierul a plecat de la Palatul Cotroceni.

Președinția României a transmis ulterior un comunicat, redactat în termeni extrem de oficiali:

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit marţi, 27 octombrie a.c., cu Prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor Ponta. Pe agenda discuțiilor, purtate în cadru instituţional, s-au aflat situaţia gestionării fluxurilor migratorii din regiunea Balcanilor de Vest, poziţia României faţă de această problemă şi stadiul actual al pregătirilor pentru preluarea refugiaţilor.
Totodată, s-a discutat despre întărirea cooperării dintre statele din regiune şi despre eficientizarea schimbului de informaţii între state, astfel încât acţiunile noastre să fie mai bine corelate. 
În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au abordat şi alte probleme de actualitate. Prim-ministrul a prezentat, de asemenea, o serie de probleme curente legate de execuţia bugetară”.

Reacția șefului Executivului, după întâlnirea cu președintele României, a venit sub forma unui scurt mesaj postat pe contul de Twitter al lui Ponta: “Intalnire cu Pres. Iohannis/ deschidere totala pt dialog, respect reciproc si colaborare Guv-Pres pt bunul mers al Romaniei!”

UPDATE: Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni în jurul ore 15.30. Prim-ministrul urmează să discute cu preşedintele Iohannis despre summit-ul care a avut loc în weekend la Bruxelles pe tema imigranţilor. 

—————–

Premierul Victor Ponta este așteptat la ora 15.50 la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu președintele Klaus Iohannis. Cel mai probabil tema principală a discuției va fi criza refugiaților. 

Președintele l-a invitat la discuții pe prim-ministru, după ce, luni, au avut schimb de replici dur. 

Citește și: Victor Ponta îi răspunde lui Iohannis: S-a dus la Bruxelles ca surda la horă

Premierul a declarat că președintele merge la Bruxelles ca „surda la horă” şi că vrea să schimbe cu orice preţ Guvernul, iar Klaus Iohannis i-a răspuns că este ”tot mai belicos”. 

Victor Ponta a continuat disputa și în această dimineață, pe Facebook, unde a scris că Iohannis are tendinţa de a-l trata cu aroganţă, „ca stăpânul pe iobagi”. Nu este prima dată când premierul folosește acest gen de expresii pentru a se referi la președintele României. 

Citește și: Iohannis l-a chemat pe Ponta la discuții: Este foarte belicos în ultima vreme

 

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă