20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPonta, atac la Iohannis: MRU a fost propus NECINSTIT la SIE

Ponta, atac la Iohannis: MRU a fost propus NECINSTIT la SIE

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la România TV, că președintele Klaus Iohannis nu și-a ținut promisiunea lansată în urmă cu șase luni și a nominalizat la atât la conducerea SRI, cât și la conducerea SIE reprezentanți al PNL.

”Nu m-a consultat nimeni nici pe mine, nici pe PSD. Dacă dăm toată puterea PNL e foarte rău. Președintele Iohannis ne-a promis că ne va consulta când va face nominalizare la SIE, ne-a păcălit”, a declarat Ponta.

Și Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE este nepotrivită, mai ales în condițiile în care este simbolul PDL.

”Cred că o asemenea nominalizare trebuia făcută într-o discuție, în CAST, într-o întâlnire cu partidele politice. Așa s-a întâmplat și la SRI. Noi am vorbit azi în partid. Cred că e foarte greu să votăm așa ceva”, a subliniat Dragnea.

Citește și: Cum comentează Dragnea numirea lui MRU la SIE

Senatorul liberal, Mihai Răzvan Ungureanu, a fost nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informații Externe, a anunţat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat. 

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a nominalizat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe pe domnul Mihai-Răzvan Ungureanu. Conform prevederilor constituționale, domnul Președinte Klaus Iohannis i-a înștiințat, printr-o scrisoare oficială, pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens”, se mai arată în comunicatul Palatului Cotroceni.

Teodor Meleşcanu a demisionat, pe 22 septembrie 2014, din funcţia de director al SIE, pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă