12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPSD nu a propus pe nimeni la șefia Camerei Deputaților. Iordache va...

PSD nu a propus pe nimeni la șefia Camerei Deputaților. Iordache va asigura interimatul până la alegeri

UPDATE 16:30. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că a propus Comitetului Executiv Naţional al partidului să nu facă nicio nominalizare pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar până la finalul mandatului actualului Parlament să se meargă pe interimat. 

“Nu consider că acum această funcţie este esenţială şi merită atâta patimă, atâtea discuţii, atâta dezbatere. Obiectivul meu şi al întregului partid este să câştigăm alegerile parlamentare. În aceste condiţii am avut tot timpul asta în minte că am nevoie de toţi oamenii lângă mine în campania electorală şi nu numai, începând de săptămâna viitoare fiecare coleg în frunte cu mine va primi nişte lucruri foarte clare de făcut, acţiuni foarte clare pe care ar trebui să le întreprindă. În acest sens, în ultima perioadă, au fost vehiculate nume pentru această funcţie – Victor Ponta, Rovana Plumb, Viorel Ştefan, Florin Iordache, Mihai Tudose şi alţii. De toţi aceştia partidul are nevoie în teritoriu, în judeţe, să discute cu oamenii noştri, să-i ajute la organizare şi în pregătirea alegerilor din toamnă. În aceste condiţii, propunerea mea pentru colegii din CExN a fost să nu facem nicio nominalizare pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, decizia noastră este să mergem până la finalul mandatului acestui Parlament cu un interimar care va fi desemnat de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor”, a declarat Dragnea, la finalul reuniunii CExN. 

—————

UPDATE 15:40. Camera Deputaţilor va fi condusă interimar de Florin Iordache până la alegeri, a spus Victor Ponta după şedinţa conducerii PSD. El a precizat că Liviu Dragnea nu a făcut o nouă propunere pentru această funcţie, iar el va candida pentru un nou mandat şi speră ca lumea să îl voteze.

——————-

Liviu Dragnea a precizat înainte de a intra la şedinţa conducerii PSD, că unii membri ai partidului trebuie să dea “un test de răbdare, inteligenţă şi maturitate. El a promis că la finalul discuţiilor, va face o propunere pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, care va mulţumi pe toată lumea.

Victor Ponta a declarat că nu este scandal în PSD și că nu se retrage din cursa pentru șefia Camerei Deputaților. El a precizat, însă, că va candida doar dacă este susținut de Liviu Dragnea, altfel, va susține pe cel propus de partid.  Comitetul Executiv Național al PSD se reunește, marți, începând cu ora 14.00, pentru a decide cine va fi noul șef al Camerei Deputaților, după ce, luni, Valeriu Zgonea a fost revocat din funcție. 

Citește și: Cum s-a reaprins conflictul Ponta-Dragnea

Fostul premier Victor Ponta a anunțat, luni, că se va autopropune pentru funcția de președinte al Camerei Deputaţilor: „I-am spus domnului Dragnea că intenţionez şi mâine la CExN, şi miercuri la grup să-mi depun candidatura. Am discutat cu foarte mulţi colegi care mi-au zis că e bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru şi o să vedem ce se întâmplă la vot”, a declarat Ponta.

Pe de altă parte, potrivit unor surse News.ro, preşedintele PSD Liviu Dragnea nu l-ar dori pe Victor Ponta în această funcţie. Printre favoriții lui Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, ar fi Florin Iordache şi Gabriel Vlase, cei doi vicepreşedinţi ai forului.

Funcția de președinte al Camerei Deputaților a fost vacantată după ce Valeriu Zgonea a fost îndepărat.  Plenul Camerei Deputaților a constatat, luni, încetarea mandatului lui Valeriu Zgonea de președinte al Camerei Deputaților, ca urmare a pierderii sprijinului grupului politic al PSD. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 167 de voturi pentru, 32 împotrivă și abținere.  

Citește și: UPDATE Valeriu Zgonea, revocat din fruntea Camerei Deputaților

Cele mai citite

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă