9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Ministrul de Externe Meleșcanu, declarație șocantă: Ambasadele care au criticat ordonanța...

VIDEO. Ministrul de Externe Meleșcanu, declarație șocantă: Ambasadele care au criticat ordonanța PSD ”se iau după presă. Nu citesc acte normative, sunt stufoase”

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, la Realitatea Tv, ambasadele occidentale care au criticat OUG de modificare a Codului Penal nu s-au informat și că ”au citit din presă” despre ordonanță. 

“Într-o ambasadă, când se dă o reacție, nu se citeste un text, se iau după presa. De foarte multe ori se întâmplă și așa – oamenii care lucrează într-o ambasadă culeg informațiile fie prin contacte personale, fie din media, fie prin alte mijloace care sunt mai puțin ortodoxe – și se iau decizii pe aceste cunoștințe ale lor. Nu ar citi un act normativ cap-cadă în majoritatea cazurilor. Nu, știți că sunt și stufoase”, a declarat Meleșcanu.

Reacţia lui Teodor Meleşcanu a venit după ce şase ambasade au criticat OUG referitoare la modificarea legislației penale. 

Ambasadele Belgiei, Canadei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Statelor Unite transmis, într-o declaraţie comună, o serie de critici la adresa Guvernului pe tema OUG privind Codurile penale, cerând retragerea iniţiativei pe motiv că “subminează” poziţia României şi o îndepărtează de parcursul european şi al statului de drept.

Citește și: ALARMĂ. Șase ambasade își exprimă îngrijorarea față de Ordonanța PSD. Țările partenere cer Guvernului să nu “dea înapoi” lupta anticorupție

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă