22 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSportZegrean: În cazul lui Dan Șova se mai pot face multe

Zegrean: În cazul lui Dan Șova se mai pot face multe

Președintele Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat pentru Evenimentul Zilei, că în cazul votului pentru ridicarea imunității senatorului PSD Dan Șova, încă mai există soluții. 

„Toate sesizările venite la Curte vor fi luate în discuție pentru că acestea nu pot fi retrase. Noi judecăm ce s-a întâmplat la data respectivă. Nu ținem cont de modificările făcute ulterior. Cele trei sesizări – de la președintele Iohannis, de la PNL și de la CSM – vor intra, miercuri, pe ordinea de zi. Se mai pot face multe lucruri și în cazul lui Dan Șova. Aflați miercuri”, a declarat Zegrean. 

CCR va judeca sesizările cu privire la votul în cazul lui Dan Șova, miercuri. 

Citește și: UPDATE Comisia juridică a Senatului a avizat pozitiv ARESTAREA lui Dan Șova. Angajații senatorului au recunoscut FALSIFICAREA contractelor în dosarul Turceni-Rovinari

În cazul lui Dan Șova senatorii au votat împoriva cererii de arestare, cu 79 de opţiuni “pentru”, 67 “contra”, iar cinci voturi au fost anulate. Imediat după numărarea voturilor PNL a anunțat că va sesiza CCR deoarece, deși votul a fost corect raportat la Regulamentul Senatului din acest moment, nu a fost corect din punct de vedere constituțional.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, prin intermediul PNL ”analizează în cel mai scurt timp soluţia şi pâghiile contestării la Curtea Constituţională a votului în cazul Dan Şova cu privire la interpretarea dată numărului de voturi necesar pentru ridicarea imunităţii senatorului PSD”.

”Avem în vedere jurisprudenţa Curţii Constituţionale care stabileşte că hotărârile Senatului sau ale Camerei Deputaţilor se aprobă cu majoritatea parlamentarilor prezenţi”, se precizează în comunicat.

Citește și: Cum explică Tăriceanu votul în cazul lui Șova

Președintele Senatului a precizat că votul în cazul lui Dan Șova a fost unul corect, deoarece s-a respectat Regulamentul Senatului cu privire la majoritatea simplă. 

”Statutul deputaților și senatorilor spune la articolul 24, alineatul 4: Camera hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii membrilor săi”, a precizat Tăriceanu.

Citește și: Iohannis sesizează CCR, în urma conflictului iscat pe votul în cazul Șova

În urma votului și președintele Klaus Iohannis a sesizat CCR cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte, şi Parlamentul României, respectiv Camera Deputaților și Senatul, pe de altă parte, “ca urmare a omisiunii Parlamentului de a pune în acord dispozițiile legale cu Constituția în ceea ce privește majoritatea necesară adoptării hotărârilor de încuviințare a cererilor de reținere/arestare a unui deputat/senator, cu consecința blocării activității puterii judecătorești”.

Cele mai citite

Se construiește Centura Verde București – Ilfov. Premierul Ciolacu asistă la semnarea Memorandumului

În cinstea Zilei Mondiale a Mediului, în România se semnează un Memorandum pentru crearea Centurii Verzi București-Ilfov. Ziua Mondială a Mediului se serbătorește în data...

Un primar din Buzău este acuzat că și-a trecut proprietatea pe numele concubinei

În comuna Cozieni din județul Buzău, tensiunile au atins cote maxime după ce un locuitor a postat pe rețelele sociale informații compromițătoare despre...

Se construiește Centura Verde București – Ilfov. Premierul Ciolacu asistă la semnarea Memorandumului

În cinstea Zilei Mondiale a Mediului, în România se semnează un Memorandum pentru crearea Centurii Verzi București-Ilfov. Ziua Mondială a Mediului se serbătorește în data...
Ultima oră
Pe aceeași temă