14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăTechBucurești: Viceprimarul Tudor Ionescu și-a anunțat demisia: Un episod de viaţa privată...

București: Viceprimarul Tudor Ionescu și-a anunțat demisia: Un episod de viaţa privată din trecut nu poate şi nu ar fi trebuit transformat într-un obstacol în calea unei cariere publice

Unul dintre viceprimarii Capitalei, Tudor-Tim Ionescu (ALDE) a demisionat, luni, după ce numirea sa în funcție a stârnit nemulțumiri, din cauza unui scandal sexual în care a fost implicat în trecut, informează News.ro.

„Văzând campania mediatică declanşată împotriva mea pe considerente ce ţin exclusiv de sfera vieţii mele private, din urmă cu mai bine de cinci ani, am luat decizia de a demisiona din funcţia de viceprimar al municipiului Bucureşti”, a anunțat Tudor Ionescu într-un comunicat de presă.

El a precizat că a câştigat această funcţie cu sprijinul colegilor săi din ALDE, cât şi al PSD, fiind ales pe lista ALDE a Consiliului General de către cetăţenii Bucureştiului şi ţine să le mulţumească tuturor.

„Ca liberal, cred atât în separarea sferei publice de cea privată, cât şi în faptul că judecata politică trebuie să aibă loc în zona politicului, luând în calcul exclusiv elemente de ordin politic. Un episod de viaţă privată din trecutul meu, o greşeală, un episod ce nu a devenit cunoscut decât prin indiscreţia altora şi care nu a produs niciun fel de prejudicii unor terţi, nu poate şi nu ar fi trebuit transformat într-un obstacol în calea unei cariere publice. Aceasta s-ar fi cuvenit a fi măsurată numai prin rezultatele ei publice. Nu cred că într-o societate liberă şi democratică cineva poate fi stigmatizat definitiv şi descalificat de la orice funcţie publică, din pricina unei întâmplări din sfera intimă”, a continat el.

Citește și: Petiţie online împotriva noului viceprimar al Bucureştiului, Tudor Ionescu

Tudor Ionescu s-a arătat dezamăgit că percepţiile din lumea virtuală au mai multă greutate decât realitatea, bazată pe studii universitare solide la una dintre cele mai prestigioase universităţi europene, realitate bazată pe experienţa administrativă dobândită ani la rând în aparatul de lucru al Parlamentului European şi experienţă politică acumulată în organizarea de partid şi a campaniei electorale, toate desfăşurate în cadrul mişcării liberale.

„Am luat această decizie pentru că nu-mi doresc ca atacurile la persoana mea să afecteze echipa din care fac parte. ALDE este continuatorul liberalismului în România şi reprezintă viitorul întrucât, în ALDE, fiecare membru îşi poate construi viitorul. Depinde doar de el acest lucru”, a mai adăugat Ionescu.

Cunoscut sub numele de Tudy, bărbatul ar fi fost amantul Oanei Zăvoran, căreia i-a trimis o filmare în care acesta apare în ipozstaze compromițătoare. Filmulețul a apărut, ulterior, pe Internet. La finalul săptămânii trecute, PNL a cerut PSD şi primarului general, Gabriela Firea, să îl revoce din funcţie pe viceprimarul Tudor Ionescu.

Citește și: PNL cere retragerea din funcţie a viceprimarului Tudor Ionescu

„Societatea civilă a reacţionat, astăzi, violent, faţă de alegerea, în funcţia de viceprimar al Capitalei, a unei persoane al cărei CV nu conţine nicio recomandare pentru ocuparea unei astfel de demnităţi publice. Din contră, oricine a putut remarca faptul că Tudor Ionescu – căci despre persoana sa este vorba – are altfel de orientări şi afinităţi decât cele presupuse de o funcţie publică de decizie”,  preciza PNL, într-un comunicat semnat de deputatul Ovidiu Raeţchi. 

Potrivit sursei citate, alegerea „unui astfel de viceprimar” s-a datorat „presiunilor exercitate asupra PSD” de către copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, în condiţiile alianţei pe care cele două formaţiuni o au la nivelul Bucureştiului. 

Citește și: Tudor Ionescu: Nu vin din zona mondenă şi nu discut viaţa mea personală

„PSD a decis, astfel, să facă un compromis pe seama bucureştenilor şi să îi jignească prin cedarea voturilor lor lui Tudor Ionescu – nimeni altul decât finul lui Tăriceanu. Dată fiind această situaţie căreia cu greu putem să îi găsim un precedent, PNL cere PSD şi primarului general, Gabriela Firea, să îl revoce cu prima ocazie pe Tudor Ionescu, dând astfel dovada înţelegerii faptului că penibilul are o limită, iar ridicolul nu trebuie să facă niciodată casă bună cu gestionarea unor funcţii administrative sau politice de prim rang”, a mai precizat sursa citată.

Tot după numirea sa în funcția de viceprimar, mai mulţi bucureşteni au iniţiat o petiţie online pentru înlăturarea lui Tudor Ionescu din funcție. În textul petitiei, postat online, se preciza că: „este penibil, jenant și jignitor pentru noi, bucureștenii, ca Tudy Ionescu să aibă o funcție reprezentativă pentru orașul nostru. Locul lui este în Click și Cancan, nu la Primărie. Conform Legii Administrației Publice locale nr. 215/2001, actualizată în 2016, capitolul III, articolul 57, paragraf 4, „schimbarea din funcţie a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată cu votul majorităţii consilierilor în funcţie, la propunerea primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcţie”; prin urmare, semnatarii acestei petiții vă cer să demarați procedurile necesare pentru schimbarea din funcție a viceprimarului Tudor Tim Ionescu (consilier în CGMB din partea ALDE).”

 

 

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă