18.5 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăTechUPDATE. Tăriceanu, reînscris în PNL: În perioada următoare, partidul trebuie să facă...

UPDATE. Tăriceanu, reînscris în PNL: În perioada următoare, partidul trebuie să facă o dezbtare serioasă privind direcția în care se îndreaptă

UPDATE 17.24: Călin Popescu Tăriceanu a confirmat, joi, la B1 TV, că s-a reînscris în Partidul Național Liberal și că Biroul Permanent Teritorial al PNL Satu Mare a luat decizia în unanimitate.

„Azi am fost în campanie electorală la Satu Mare să-l susțin pe Ovidiu Silaghi. M-am bucurat că, în continuare, sunt oameni în PNL care consideră că angajamentele pe care le-am luat în fața electoratului trebuie duse la îndeplinire. Colegii mei din Satu Mare mi-au făcut această propunere, care este în concordanță cu ce am anunțat mai demult. Deci nu e o surpriză. Am zis că vreau să revin în PNL, iar acest moment de răscruce, marcat de alegerile europarlamentare, m-a determinat să accept. Cred că, în perioada următoare, PNL trebuie să facă o dezbatere foarte serioasă cu privire la direcția în care se îndreaptă partidul și care sunt obiectivele”, a declarat Tăriceanu.

Întrebat dacă se gândește să reia funcția de președinte al partidului, acesta a spus că preferă să se concentreze pentru alegerile europarlamentare de duminică, iar de luni va discuta și despre restul opțiunilor.

UPDATE 15:27: PNL Satu Mare a aprobat reînscrierea lui Călin Popescu Tăriceanu în Partidul Național Liberal, informează B1 TV.

Citește și: VIDEO. Antonescu, despre întoarcerea lui Tăriceanu la liberali: PNL nu are nevoie de o slugă a PSD să facă congrese

UPDATE. Crin Antonescu a declarat că nu este exclus ca Tăriceanu să se întoarcă în PNL și că în această perioadă, mulți au considerat că au ales căi greșite și vor să se reîntoarcă.

"Nu ştiu, dar nu este exclus, pentru că există foarte mulţi oameni care în aceste zile se înscriu în PNL", a răspuns Antonescu.

Antonecu a mai spus că există un caz similar la Slatina.

"Există un caz şi la Slatina, un om care a plecat acum trei luni, şi-a dat seama că a luat-o pe căi greşite şi s-a reînscris acum, mi-a spus domnul Gigel Ştirbu. Deci sunt foarte mulţi oameni care se reînscriu", a precizat Antonescu.

Călin Popescu Tăriceanu vrea să revină în PNL. Politicianul anunțat public această intenție pe pagina sa de Facebook. 

Citiși și: Tăriceanu şi-a dat demisia din PNL. Tăriceanu, despre întoarcerea în USL: Dragă Crin, dacă nu îţi asumi această resposabilitate, o voi face eu

„Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu în cadrul unei conferințe de presă susținută la Satu Mare.

Citeşte şi: Ponta: Am văzut la televizor anunţul lui Antonescu despre ruperea USL. Eu vreau să fiu premier. Aş face tandem cu Tăriceanu preşedinte

Călin poescu Tăriceanu a demisionat din formațiunea liberală în luna februarie a acestui an, motivând că Antonescu nu vrea să continue USL. Mai mult, Tăriceanu a anunțat, la acea vreme, că a înfiinţat Partidul Reformator Liberal.

Citește și: Tăriceanu: Candidatura la prezidențiale, ”un proiect interesant”

Tăriceanu se află la Satu Mare pentru a susține candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile parțiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deși inițial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid și a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

În 11 martie, Călin Popescu Tăriceanu a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului, obţinând 93 de voturi, el fiind susţinut de grupurile PSD, PC şi UDMR.

În 6 mai, Călin Popescu-Tăriceanu a transmis o "scrisoare deschisă către liberali", în care spunea că el crede că "prezenţa PNL în Guvernul USL e mandatul pe care alegătorii l-au dat în 2012" şi că direcţia pe care o va urma PNL trebuie decisă în cadrul unui Congres extraordinar organizat imediat după alegerile din 25 mai.

El menţiona că, "în urma discuţiilor avute în ultimul timp cu mulţi colegi liberali", crede în necesitatea unei componente liberale în actul de guvernare.

Tăriceanu opina de asemenea, în această scrisoare deschisă, că "sunt vremuri complicate" pentru PNL, dar şi pentru conducerea acestuia, că "este clar că s-a pierdut busola" şi că "asistăm la instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale".

În 19 mai, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, după şedinţa Birourilor Permanente reunite în care s-a stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură, că s-a abţinut la vot pentru că nu a vrut să încline balanţa într-o direcţie sau alta, din calitatea sa de indepedent.

Fostul premier din perioada 2004-2008, membru fondator al PNL, a deţinut funcţia de preşedinte al PNL între februarie 2005 şi martie 2009.

De asemenea, a fost preşedinte interimar al PNL şi copreşedinte al Alianţei Dreptate şi Adevăr – D.A. între octombrie 2004 şi februarie 2005.

În perioada 1993-2004, Tăriceanu a fost vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, iar între 1990 şi 1992 
secretar executiv al PNL.

Cele mai citite

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

Cum alegi un Volvo XC 60 de vânzare, în leasing, de la o agenție cu experiență

Experiența de cumpărare a unei noi mașini poate fi foarte interesantă, deoarece oferte sunt pretutindeni. Piața de profil este suprasaturată de oferte și...

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, susține campania pan-europeană pentru drepturile reproductive

Slovenul Aleksander Čeferin, președintele UEFA, a devenit cel mai recent lider important care susține campania pan-europeană pro-alegere, luptând pentru drepturile reproductive în Europa, și...
Ultima oră
Pe aceeași temă