20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăTechCum răspunde Alina Gorghiu amenințărilor lui Cazanciuc și Ponta

Cum răspunde Alina Gorghiu amenințărilor lui Cazanciuc și Ponta

Liberalii nu sunt impresionați de amenințările cu plângeri penale, pușcărie și noi mineriade, le-a transmis premierului Victor Ponta și ministrului Robert Cazanciu, co președinta PNL, Alina Gorghiu, potrivit Mediafax

Gorghiu a declarat că PSD din 1990 știe doar să organizeze mineriade și contrademonstrații și să instige la ură și dispreț față de cetățeni și de legi. 

”Le transmit premierului României și ministrului Justiției că amenințările cu plângeri penale, pușcărie și noi mineriade nu ne impresionează deloc. Atât știe să facă partidul lui Iliescu, Năstase și Ponta, din 1990 încoace: mineriade, contrademonstrații, instigare la ură, dispreț față de cetățeni și legi. Nimic nu ne poate opri să luptăm pentru dreptul la vot și pentru dreptul românilor de a protesta, pentru egalitate în fața legii. Nimic nu ne poate convinge că un premier cu o urmărire penală nu este altceva decât o rușine pentru România. Nu ne poate închide pe toți Victor Ponta pentru a rămâne prim-ministru. Au mai fost și alții în istorie care nu suportau vocea străzii, nu sunt singurii. Până la urmă toți au pierdut puterea, indiferent de metodele represive folosite”, spune Alina Gorghiu într-un comunicat de presă transmis luni după-amiază.

Citește și: Ministrul Justiției, avertisment la adresa PNL privind cazul Ponta

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a atras atenţia liderilor PNL că organizarea unor “manifestări politice ilegale”, care au scopul de a “împiedica exercitarea puterii” de către Parlament sau Guvern, poate atrage răspunderea penală.

“Este împotriva tuturor angajamentelor asumate de România cu partenerii săi europeni şi transatlantici ca PNL să folosească justiţia pentru a-şi rezolva incapacitatea de a convinge populaţia şi membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent care să ajute România şi nicidecum să o întoarcă acolo unde se afla în anii 2009-2011”, arată ministrul în comunicatul de presă transmis luni.

În acelaşi context, Robert Cazanciuc cataloghează drept “contrar practicilor democratice constituţionale” faptul că PNL cere demiterea Guvernului.

“Ca ministru al Justiţiei mi se pare inadmisibil şi contrar practicilor democratice constituţionale ca PNL să folosească un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim şi a crea instabilitate politică majoră. (…) Atrag totodată atenţia liderilor PNL că organizarea de manifestări politice ilegale în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală”, mai notează Cazanciuc în comunicatul de presă.

Citește și: Victor Ponta, URMĂRIT PENAL în dosarul lui Șova. Lista celor 19 infracțiuni de care este acuzat premierul. Iohannis îi cere demisia, Ponta refuză

Partidul Naţional Liberal a solicitat, prin liderii săi, de mai multe ori, în ultimele zile, demisia premierului Victor Ponta, ca urmare a faptului că acesta este urmărit penal de procurorii anticorupţie.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, că PNL îi va cere în fiecare zi demisia premierului Victor Ponta.

ictor Ponta este urmărit penal în dosarul lui Dan Șova. Premierul este suspectat de fals în înscrisuri, spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală, în dosarul Turceni-Rovinari, pentru fapte săvârșite în calitatea sa de avocat. 

Cele mai citite

Dan Diaconescu rămâne sub control judiciar

Fostul patron OTV, Dan Diaconescu, judecat pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, rămâne sub control judiciar, fiind...

Iohannis,mesaj de Ziua Independenței Naționale a României

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României. Vă prezentăm în continuare textul mesajului, așa  cum ne-a fost...

Atalanta – Leverkusen, în finala Europa League! Nemții continuă seria meciurilor fără înfrângere, după un gol în prelungiri

Finala din acest an a Europa League le va pune față în față pe Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen, după rezultatele înregistrate joi seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă