16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportMinistrul Justiției, avertisment la adresa PNL privind cazul Ponta

Ministrul Justiției, avertisment la adresa PNL privind cazul Ponta

 Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, le-a atras atenția liderilor PNL că organizarea de manifestări politice ilegale, ce au ca scop împiedicarea puterii de Către Parlament, pot fi sancționate penal, conform unui comunicat remis redacției.

”Atrag totodată atenția liderilor PNL că organizarea de manifestări politice ilegale în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală”, a declarat Cazanciuc.

Citește și: Noi comentarii în presa internațională despre Victor Ponta

Mai mult, ministrul Justiției  a precizat că i se pare inadmisibil ca PNL să folosească un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim.

”Ca ministru al justiției mi se pare inadmisibil și contrar practicilor democratice constituționale că PNL să folosească un act de procedura al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim și a creă instabilitate politică majoră. Este împotriva tuturor angajamentelor asumate de România cu partenerii săi europeni și transatlantici că PNL să folosească justiția pentru a-și rezolvă încapacitatea de a convinge populația și membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent care să ajute România și nicidecum să o întoarcă acolo unde se află în anii 2009-2011”, a mai spus Cazanciuc.

Citește și: Cum răspunde Alina Gorghiu amenințărilor lui Cazanciuc și Ponta

Victor Ponta este acuzat că a falsificat documente pentru a-şi justifica veniturile pe când era avocat, au anunţat procurorii vineri. El ar fi primit, în perioada octombrie 2007-decembrie 2008, aproximativ 181.000 de lei (46.000 de dolari) şi un automobil marca Mitsubishi de la o firmă deţinută de către fostul ministru al Transporturilor Dan Şova, au precizat ei.

Procurorii au cerut Parlamentului să aprobe o anchetă cu privire la un conflict de interese prin nominalizarea lui Şova. Ca parlamentar, Ponta beneficiază de imunitate în asemenea cazuri.

Citește și: Parlamentarii stabilesc, luni, calendarul moțiunii de cenzură a PNL. Liberalii cer demisia lui Ponta

“Demisia ar fi cea mai uşoară opţiune personală, dar ar crea un precedent periculos pentru România”, a declarat Ponta duminică în urma unei reuniuni cu liderii din coaliţia aflată la putere.

 

 

 

Cele mai citite

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă