16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăTechDacian Cioloş s-a întâlnit cu Mircea Geoană. Ce a declarat premierul desemnat

Dacian Cioloş s-a întâlnit cu Mircea Geoană. Ce a declarat premierul desemnat

UPDATE 17.31: Președintele partidului PSRO, senatorul Mircea Geoană, a declarat că partidul pe care îl reprezintă va vota, săptămâna viitoare, pentru învestirea Cabinetului Cioloș, informează Agerpres.

“Există, în acest moment, premise ca în programul de guvernare și în proiectul de buget sugestiile PSRO să fie reținute și reflectate. În aceste condiții, grupul nostru parlamentar, marțea viitoare, va vota în favoarea învestirii Guvernului Cioloș. (…) Acest Guvern, tehnocrat fiind, va avea nevoie de o majoritate explicită de susținere în Parlament și va trebui să fie pus la adăpostul tentației unora, unor pseudo-parteneri, care vor încerca să negocieze fiecare vot în Parlament și, de ce nu, să șantajeze Guvernul cu privire la interese pe care domniile lor le au de adăpostit”, a precizat Mircea Geoană.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, joi, la sfârșitul unei întâlniri cu liderul PSRO Mircea Geoană, că va prezenta la sfârşitul săptămânii componenţa Cabinetului pe care îl propune, relatează Mediafax.

De asemenea, Dacian Cioloș a precizat că va avea sâmbătă o nouă serie de discuţii cu partidele politice.

Citește și: Surse: Marius Nica, Laura Ștefan și Dan Dungaciu ar putea face parte din Cabinetul Cioloș

Premierul desemnat a început miercuri o primă serie de discuţii cu partidele politice, având întâlniri cu liderii PNL, UNPR, ALDE, UDMR, PSD.

Joi, după întâlnirea cu PSRO, Dacian Cioloş a mers la sediul Mişcării Populare, unde se află şi liderul acestei formaţiuni, Traian Băsescu.

Răspunzând întrebărilor presei, el a menţionat că şi-a propus să aibă consultări cu toate partidele care au reprezentare în Parlament.

Citește și: Liviu Dragnea, avertisment pentru miniștrii lui Cioloș

Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloș a fost desemnat, marți, de către președintele Klaus Iohannis, pentru funcția de premier, Iohannis precizând că soluția agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepții, este cea a unui guvern de tehnocrați.

 

 

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă