17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăTechDeputat PNL: Moțiunea de cenzură, primul pas pentru declanșarea alegerilor anticipate

Deputat PNL: Moțiunea de cenzură, primul pas pentru declanșarea alegerilor anticipate

Deputatul PNL, Mugur Cozmanciuc, a declarat, vineri, că moțiunea de cenzură a PNL poate fi un prim pas pentru declanșarea alegerilor anticipate, conform unui comunicat remis redacției. 

Politicianul a explicat că evenimentele din ultima vreme arată faptul că singura soluție viabilă pentru a avea o majoritate politică legitimă o reprezintă declanșarea înainte de termen a alegerilor parlamentare.

Citește și: Zi DECISIVĂ pentru Guvernul Ponta. Parlamentul votează moțiunea de cenzură a Opoziției

În acest context, deputatul PNL a făcut un apel la politicienii prezenți, azi, în Parlament să voteze moțiunea de cenzură pentru a permite alegeri anticipate.

”Fac apel la toate forțele politice din Parlament, precum și la parlamentarii de bună credință din toate partidele coaliției de guvernare, pentru realizarea unui consens politic în vederea pregătirii alegerilor parlamentare anticipate. Acest lucru presupune, printre altele, adoptarea legii alegerilor generale și a legii votului prin corespondență”, a spus Mugur Cozmanciuc.

Mai mult, deputatul liberal a explicat că aceste schimbări vor face posibilă exercitarea dreptului fundamental al românilor de a-și alege liber și transparent reprezentanții în Parlament, un drept refuzat și negat de către PSD la alegerile prezidențiale și care a pus în pericol statul de drept.

”Apreciez că singura soluție cinstită, transparentă și firească de ieșire din criza politică este întoarcerea la urne: alegerile anticipate. Românii, prin votul lor, vor da soluția corectă, al cărei prim pas a fost făcut la alegerile din 16 noiembrie 2014”, a conchis liberalul.

Citește și: PSD a anunțat că NU votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

Parlamentarii României votează, vineri, moțiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Ponta.

Moţiunea de cenzură inititulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!” este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL. 

 

Cele mai citite

Contraoferta lui Xi Jinping la Europa cu două viteze

Liderul chinez Xi Jinping a vizitat recent trei state europene: Serbia (care nu e membră a UE), Franța și Ungaria. Peste tot i s-a...

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...

Contraoferta lui Xi Jinping la Europa cu două viteze

Liderul chinez Xi Jinping a vizitat recent trei state europene: Serbia (care nu e membră a UE), Franța și Ungaria. Peste tot i s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă