13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechEmil Boc: Alegerile prezidenţiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată

Emil Boc: Alegerile prezidenţiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată

Emil Boc, fostul prim-ministru al României, este de părerecă alegerile prezidenţiale din toamnă "sunt mai interesante ca niciodată”, informează Mediafax"Alegerile prezidenţiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată, dacă ne gândim, poate, şi la numărul de candidaţi. Niciodată nu am avut 14 candidaţi la cea mai înaltă funcţie în stat. Dintre care doi candidaţi sunt femei”, a spus Boc.

Întrebat cum comentează înscrierea în cursa prezidenţială a lui Teodor Meleşcanu, Boc a spus că oricine are dreptul de a candida dacă îndeplineşte condiţiile legale.

"Şi pentru mine a fost o surpriză să văd foarte mulţi candidaţi pe ultimii metri, dar dacă au îndeplinit condiţiile legale, suntem în democraţie, oricine are dreptul de a candida dacă îndeplineşte condiţiile legale”, a spus Emil Boc.

Un număr de 14 competitori şi-au depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie la Biroul Electoral Central până la data limită prevăzută de lege, respectiv 23 septembrie, ora 24.00.

În cel mult 24 de ore de la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor de către BEC, prin decizie, candidaţii, partidele politice, alianţele politice sau electorale şi alegătorii pot contesta înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor.

Contestaţiile se fac în scris şi se depun la Curtea Constituţională.

Rămânerea definitivă a candidaturilor şi a semnelor electorale este prevăzută pentru cel mai târziu la 28 septembrie

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă