23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăTechEmil Boc: Alegerile prezidenţiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată

Emil Boc: Alegerile prezidenţiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată

Emil Boc, fostul prim-ministru al României, este de părerecă alegerile prezidenţiale din toamnă "sunt mai interesante ca niciodată”, informează Mediafax"Alegerile prezidenţiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată, dacă ne gândim, poate, şi la numărul de candidaţi. Niciodată nu am avut 14 candidaţi la cea mai înaltă funcţie în stat. Dintre care doi candidaţi sunt femei”, a spus Boc.

Întrebat cum comentează înscrierea în cursa prezidenţială a lui Teodor Meleşcanu, Boc a spus că oricine are dreptul de a candida dacă îndeplineşte condiţiile legale.

"Şi pentru mine a fost o surpriză să văd foarte mulţi candidaţi pe ultimii metri, dar dacă au îndeplinit condiţiile legale, suntem în democraţie, oricine are dreptul de a candida dacă îndeplineşte condiţiile legale”, a spus Emil Boc.

Un număr de 14 competitori şi-au depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie la Biroul Electoral Central până la data limită prevăzută de lege, respectiv 23 septembrie, ora 24.00.

În cel mult 24 de ore de la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor de către BEC, prin decizie, candidaţii, partidele politice, alianţele politice sau electorale şi alegătorii pot contesta înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor.

Contestaţiile se fac în scris şi se depun la Curtea Constituţională.

Rămânerea definitivă a candidaturilor şi a semnelor electorale este prevăzută pentru cel mai târziu la 28 septembrie

Cele mai citite

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă