13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechGorghiu: Graba cu care PSD încearcă să treacă noul Cod fiscal, fără...

Gorghiu: Graba cu care PSD încearcă să treacă noul Cod fiscal, fără o dezbatere serioasă, e neadecvată

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu acuză PSD că încearcă să treacă mai repede proiectul noului Cod Fiscal. Ea spune că ar trebui ca noul Cod să aibă o durată de viață mai îndelungată decât mandatului premierului, indiferent cine ar fi acesta.

"Mi se pare neadecvată graba cu care PSD încearcă să treacă acest proiect de Cod fiscal, fără o dezbatere serioasă, mai mult, ameninţând că o va face prin angajarea răspunerii. Eu cred şi PNL credem că un cod fiscal trebuie să aibă o speranţă de viaţă care să fie mai lungă decât mandatul unui premier, indiferent care este numele acelui premier", a susţinut Gorghiu, conform Mediafax.

Pe de altă arte, ea a menţionat că un eşec al măsurilor PSD va avea ca "efect colateral" o majoră dificultate de acceptare publică pe viitor a unor măsuri liberale sau a unor programe de natură liberală care să susţină "real şi pe termen lung" economia românească.

"De fiecare dată când PSD trece prin momente politice dificile, vine cu tot felul de promisiuni spectaculoase, intră în acest carusel al promisiunilor spectaculoase (…) – milionul acela de locuri de muncă sau cele 10 miliarde de euro investiţii străine pe care le-a promis. (…) Guvernul a fost investit cu promisiunea că, la 1 ianuarie 2013, va reduce TVA. Nu s-a întâmplat nici până în zilele noastre acest lucru”, a comentat Gorghiu.

Liderul PNL a mai afirmat că partidul a susţinut şi va susţine relaxarea fiscală, însă respinge compromiterea unor politici utile prin "slaba pregătire şi amatorismul altora".

Proiectul Codului fiscal va fi discutat din nou de Guvern, de această dată în vederea aprobării, în perioada 18-25 martie, premierul Victor Ponta afirmând că un program fiscal mai bun decât cel propus de către Executiv "nu are cine să aibă în România".

Partidul Național Liberal (PNL) și-a lansat, sâmbătă, noul program de guvernare. Co-președinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu, dar și premierul propus Cătălin Predoiu, au fost prezenți la eveniment.

Citește și PNL și-a lansat programul de guvernare. Blaga vrea majoritate contra PSD

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă