10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechLiberalii, circumspecţi în privinţa lui Emil Boc

Liberalii, circumspecţi în privinţa lui Emil Boc

Virgil Popescu, copreședintele PNL Mehedinți, a declarat, joi, că PNL ar trebui să aibă alți candidați pentru Primăria Cluj deoarece Emil Boc nu a sprijinit PNL la alegerile prezidențiale. Popescu a mai spus că, dacă totuși Boc vrea să candideze din partea PNL, trebuiesă iasă public şi să spună că nu va pleca la Partidul Mişcarea Populară.

În noiembrie, la alegerile prezidențiale, am vrut un altfel de președinte și am vrut să facem o altă politică, iar electoratul românesc l-a ales pe Iohannis cu majoritate, cu toate că nimeni nu îi dădea nicio șansă. După părerea mea personală, dacă cineva, în campania electorală de o așa importanță, nu a fost cu trup și suflet alături de președinte, nu cred că va fi alături de PNL cu trup și suflet. Nu vreau să îi fac un proces de conștiință domnului Emil Boc. Dânsul a ales în campania prezidențială să o sprijine pe doamna Udrea, Partidul Mișcarea Populară, asta este! Eu nu am auzit din gura domnului Boc faptul că își dorește să candideze pentru Partidul Național Liberal, că îmbrățișează ideile liberale și că este trup și suflet pentru PNL. De aceea am rezerve că își dorește să candideze și am rezerve că Partidul Național Liberal ar putea să sprijine candidatura domnului Boc. Sunt convins că la Cluj sunt foarte multe personalități ale Partidului Național Liberal care ar putea să își asume să câștige Primăria Cluj în locul domnului Boc“, a declarat Virgil Popescu, citat de Mediafax.

Întrebat despre alți candidați PNL pentru Primăria Cluj, care l-ar putea înlocui pe Emil Boc, liderul PNL Mehedinți a spus că nu are nicio preferință, dar i-a nominalizat pe Mihai Seplecan, Alin Tișe, co-președintele PNL Cluj, și Marius Nicoară. Dacă domnul Emil Boc își dorește să candideze, eu aș vrea să iasă public, să spună «Da, domnule, eu îmi doresc această candidatură, eu sunt în PNL, eu sprijin PNL și nu voi mai pleca din PNL prin martie-aprilie, la Mișcarea Populară, că a venit domnul Băsescu la PMP»”, a adăugat Virgil Popescu.

Surse liberale au arătat că opinia copreședintelui PNL Mehedinți cu privire la candidatura lui Emil Boc la Primăria Cluj din partea PNL este împărtăşită de mai mulţi lideri de organizații din țară.

Liderul PNL Alina Gorghiu declara, marţi, că nu este atât de sigură că Emil Boc va fi candidatul PNL la Primăria Cluj pentru că nu ar vrea să reînvie sensibilităţile lui Boc odată cu înscrierea lui Traian Băsescu în PMP, arătând că ar vrea să ştie dacă acesta va fi trup şi suflet cu partidul.

 

Cele mai citite

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă