17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea: Îmi doresc ca Victor Ponta să devină preşedintele Camerei Deputaţilor....

Liviu Dragnea: Îmi doresc ca Victor Ponta să devină preşedintele Camerei Deputaţilor. Reacția lui Ponta

UPDATE 16.30: Deputatul social-democrat Victor Ponta a evitat, marți, să spună dacă va accepta sau nu funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, informează Agerpres.

„Haideţi să… Astăzi să nu vă stricăm surprizele. Vedem ce ministru îşi mai dă demisia astăzi şi după aia mai vorbim şi despre alte lucruri. O să discutăm şi o să luăm decizii împreună. Decizii înţelepte. Da, am vorbit cu Liviu. Am discutat cu Liviu tot ceea ce este bine pentru PSD şi pentru alegătorii noştri, ai USL. Îi susţin pe toţi candidaţii PSD şi pe cei ai ALDE”, a declarat Ponta, la finalul şedinţei grupului PSD din Camera Deputaţilor, unde s-a decis în unanimitate prezentarea la Biroul permanent a solicitării de revocare a lui Valeriu Zgonea de la şefia Camerei Deputaţilor. 

Întrebat dacă e bine pentru PSD ca el să fie preşedintele Camerei Deputaţilor, Ponta a arătat că „asta va decide PSD”. 

„Eu nu sunt ‘PSD’ ca să vorbesc. Eu mă duc să văd ce ministru mai demisionează azi din ‘Guvernul meu’ până rămâne dl Iohannis… Aţi văzut Cartea Junglei cu King Louie, când cădea totul în jur şi rămânea doar el şi ţinea coloana? O să rămână doar dl. Iohannis cu ‘guvernul lui'” a adăugat, ironic, fostul premier. 

Citește și: Reacția lui Zgonea, după ce Ponta i-ar putea lua locul la Camera Deputaților

——————

Fostul premier Victor Ponta este „cel mai recomandat” pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, a declarat, luni, liderul PSD Liviu Dragnea, la România TV, informează News.ro.

„Am stabilit cu Victor Ponta să ne vedem, după Paşte, şi funcţia de preşedinte de la Camera Deputaţilor, dar şi multe altele. O să convenim şi o să anunţăm şi partidul. Eu nu fac astfel de anunţuri la televizor. Victor Ponta e cel mai recomandat pentru această funcţie. Victor Ponta era un preşedinte mai bun decât actualul preşedinte al României”, a declarat preşedintele Dragnea.

Citește și: Cine îl va înlocui pe Valeriu Zgonea la şefia Camerei Deputaţilor

Dragnea a precizat că nu vor vorbi despre acceptare sau neacceptare, ci despre „o maximizare a planului la alegerile locale”. El a mai precizat că își dorește ca Ponta să devină președintele Camerei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost exclus, miercuri, din PSD, propunerea de excludere din partid fiind făcută de Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu şi Cătălin Rădulescu. Zgonea a intrat în conflict cu Liviu Dragnea şi cu restul conducerii PSD după ce Dragnea a fost condamnat definitiv în dosarul „Referendumul”. 

Citește și: UPDATE. Zgonea, exclus din PSD, vrea să rămână preşedintele Camerei Deputaţilor. Replica lui Dragnea

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, preşedintele forului poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal, prin vot secret cu bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar căruia îi aparţine preşedintele – în acest caz, PSD.

 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă