13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea îl ATACĂ pe Ponta: Dacă a existat TRĂDARE, nu a...

Liviu Dragnea îl ATACĂ pe Ponta: Dacă a existat TRĂDARE, nu a fost din partea mea

Președintele PSD Liviu Dragnea a precizat, într-o postare pe Facebook, că el nu s-a purtat incorect cu premierul Victor Ponta și că, dacă a existat vreo trădare nu a fost din partea lui. 

Astfel, Dragnea a explicat că între el și premier există o prietenie de mai mulți ani, care rămâne intactă. Mai mult, Dragnea a subliniat că i-a fost mereu alături lui Ponta, dar că situația dificilă cu care se confruntă, în prezent, primul-ministru l-a făcut pe acesta să fie mai ”rece”. Totuși, Dragnea a precizat că își asumă responsabilitatea pentru această răceală, întrucât este cu zece ani mai mare ca Ponta și ar fi trebuit să înțeleagă mai repede decât a făcut-o direcția în care merg lucrurile. 

“Am auzit zilele astea o mulțime de voci acuzându-mă că m-am purtat incorect cu Victor și aș vrea să lămuresc acest subiect aici, într-un spațiu mai degrabă personal, fiindcă subiectul este în primul rând unul personal. Am puțini prieteni la care țin cu adevărat, iar Victor e unul dintre acești puțini. Chiar dacă prietenia cu el mi s-a tras de la politică, cu timpul ea a evoluat separat. I-am fost și mi-a fost alături în clipe grele și în clipe frumoase, ne-am stat unul altuia aproape la bine și la rău, ne-am bucurat împreună de marile victorii politice și ne-am amărât de multe ori, în doi, când lucrurile au ieșit prost.  Am văzut în el și văd în continuare un tânăr înzestrat pentru politică mare cum puțini au fost. L-am secondat cu credința, l-am sprijinit cu loialitate și am primit, până nu de mult, acelesi tratament din partea lui. În ultima perioadă însă, cînd asupra lui Victor politică a adunat nori grei, prietenul meu a început să dea semne de răceală. Sînt convins că presiunea în care a lucrat în ultima vreme l-a făcut să-și piardă calmul și echilibrul, iar acest neprețuit prieten al meu mi-a creat impresia că, dintr-o data, ne-am răcit. E vina mea că acest lucru s-a întîmplat, fiindcă eu, fiind cu zece ani mai mare, ar fi trebuit să înțeleg mai repede decît am făcut-o”, a scris Liviu Dragnea, pe Facebook. 

Citește și: Liviu Dragnea A CÂŞTIGAT şefia PSD. Ce se întâmplă cu Victor Ponta

Totuși, Liviu Dragnea l-a criticat modul în care a acționat premierul, dar a subliniat că reproșurile publice pe care i le-a făcut au fost prea grăbite. Totodată, Dragnea a arătat că îi va sta mereu alături premierului pentru că nu poate șterge cu buretele cei șase ani de prietenie. 

Președintele PSD a concluzionat că dacă a existat vreodată trădare, nu a fost din partea lui. 

”Am crezut că prietenii nu se lasă unul pe celălalt în nedumerire, că prietenii își telefoneaza oricît de grave ar fi împrejurările, că prietenii își cer unul altuia ajutorul la greu. Ei bine, fiindcă tânărul meu prieten a făcut câteva gesturi anapoda, pentru că a părăsit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei, m-am grăbit să-i fac reproșuri în public. Aceste reproșuri erau izvorâte din îngrijorarea mea pentru situația partidului nostru, dar înțeleg acum că era mai bine să nu le fac. Prietenia mea pentru el este azi intactă. Îl asigur că, oricît de grea i-ar fi povară pe care a ales s-o poarte, eu o să-i stau mereu alături cu vorba și cu faptă. Nu contează cine cum a votat într-o adunare politică, nu contează cine pe cine a sprijinit. Am fost apropiați și sper să fim în continuare la fel de apropiați, fiindcă nu se pot șterge cu buretele cei aproape șase ani de când am pornit împreună să facem lucruri pe care le-am vrut mari. Am auzit cuvântul trădare, și, probabil, îl voi mai auzi. Cei care mă cunosc știu că acest cuvânt, dacă a existat vreodată între noi doi, nu se referă la mine. Sînt un provincial sentimental, cu păcatele și cu limitele lui, iar prietenia e o limită pe care m-am străduit mereu să n-o încalc”, a conchis Dragnea.  

Citește și: Liviu Dragnea: Traian Băsescu este un om în vârstă, nefericit

Liviu Dragnea a preluat președinția PSD, după ce Victor Ponta a demisionat. Astfel, în Comitetul Executiv al Partidului, Dragnea a câștigat președinția partidului cu o majoritate de voturi, în fața contracandidatei sale, Rovana Plumb. Victor Ponta a susținut-o pe Rivana Plumb pentru funcția de conducere, iar Dragnea s-a arătat deranjat de acest lucru. 

 

 

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă