19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechMihai Sturzu, oprit la intrarea în sediul PSD. Reacția lui Dragnea

Mihai Sturzu, oprit la intrarea în sediul PSD. Reacția lui Dragnea

Președintele Tineretului Social-Democrat, Mihai Sturzu, a fost oprit, luni, de portar la intrarea în sediul partidului, pe motiv că nu ar fi membru al Biroului Permanent Național (BPN). Însă, potrivit Statutului, liderul tinerilor social-democraţi participă la şedinţe, relatează Mediafax

Sturzu a venit la sediul partidului în jurul orei 11, odată cu începerea şedinţei social-democraţilor. El a fost oprit la poartă, unde a discutat câteva minute cu portarul, înainte de a i se permite accesul.

“Mi se pare revoltător. Domnul portar m-a oprit, a spus că n-am voie să vin la partid, că nu sunt membru al Biroului (Permanent Naţional – n.r.). Mi se pare incredibil. Sunt preşedintele TSD, prin Statut încă cu drept de vot în BPN. Orice membru PSD trebuie să intre în sediul partidului”, a spus Sturzu, subliniind că are dreptul să participe la aceste şedinţe ca lider al tinerilor social-democraţi.

Citește și: Cele 3 mari mistificări de la congresul PSD

 Întrebat dacă este de părere că acest comportament denotă represalii din partea liderilor PSD pentru discursul său de duminică, de la Congres, în care a criticat dur conducerea partidului, Sturzu a spus că va discuta acest subiect în şedinţa social-democraţilor.

“Dacă a spune adevărul, pe care l-au şi votat o mie de oameni, deci un sfert din oamenii prezenţi ieri, înseamnă că e o atitudine prea curajoasă, eu abia aştept să aflu astăzi”, a spus acesta.

Sturzu a precizat că nu se aştepta la o asemenea atitudine, care demonstrează că PSD “a început modernizarea cu dreptul”.

“E perfect, urmează să dăm afară pe toată lumea din partid”, a spus Sturzu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat referitor la faptul că Sturzu nu a putut să intre în sediul partidului, că  angajaţii partidului nu au înţeles mesajele sale de la Congres, că în PSD sunt “uşile deschise”. “

Am aflat după Biroul Permanent Naţional, după ce a plecat domnul Mihai Sturzu, că a fost un incident la intrare. Dacă aşa a fost, înseamnă că atât au înţeles cei care muncesc aici, în sediul ăsta, şi sper ca un nou secretar general să înţeleagă că se schimbă ceva în partid. Eu când am vorbit de uşi şi porţi deschise cred că au înţeles tocmai invers”, a glumit Dragnea.

Citește și: Mihai Sturzu, Constantin Niță și Cătălin Rădulescu, printre cei învinși la alegerile interne din PSD

Mai mult, Dragnea a afirmat că nu poate el să propună sancţionarea portarului, dacă i-a blocat accesul lui Sturzu, însă noul secretar general va trebui să se ocupe de aceste probleme.

Dragnea a negat şi că a dat vreo interdicţie ca liderii PSD să susţină declaraţii pe treptele partidului.

“Eu i-am sfătuit pe colegii mei ca în toate apariţiile publice să aibă simţul măsurii şi să aibă proprietatea vorbelor. Pot să facă declaraţii oriunde”, a spus acesta.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că nu are “nicio problemă” cu atitudinea liderului TSD Mihai Sturzu, înţelegând că oamenii, când pierd alegerile, “se mai enervează” şi devin “agitaţi”, comentând şi incidentul de la sosirea acestuia la sediu, criticând atitudinea portarului PSD.

“Despre domnul Mihai Sturzu, numai de bine, n-am nicio problemă. (…) Eu le-am spus şi colegilor mei să fim mai înţelegători şi mai răbdători, că aşa sunt oamenii. Când mai pierd câte o alegere se mai enervează, trec printr-o stare de agitaţie. La nervi oamenii spun mai multe lucruri”, a comentat preşedintele PSD.

Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...
Ultima oră
Pe aceeași temă