13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăTechMircea Geoană critică PSD: Liviu Dragnea, condamnat pentru fapte de corupție, nu...

Mircea Geoană critică PSD: Liviu Dragnea, condamnat pentru fapte de corupție, nu pentru că a îndemnat oamenii să meargă la vot

Mircea Geoană a scris pe Facebook că Liviu Dragnea are o condamnare penală și din acest motiv trebuie să plece din viața politică din România, iar ”sceneta ieftină pusă în scenă” de Ponta și Dragnea este umilitoare pentru membrii și votanții PSD.

Liderul Partidului Social Românesc (PSRO) a subliniat că Liviu Dragnea a fost condamnat pentru fapte de corupție, nu pentru că a îndemnat oamenii să meargă la vot. 

”Sceneta ieftină pusă în scenă de Ponta și Dragnea este umilitoare pentru membrii și votanții PSD. Liviu Dragnea are o condamnare penală, chiar dacă este în primă instanță. Din acest motiv trebuie să plece din viața politică din România. Tot jocul acesta de-a “adio, dar rămân cu tine” riscă să cadă în zona penibilului. Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru că a îndemnat oamenii să meargă la vot, ci pentru fapte de corupție. Și nu spun eu asta, ci o instanță din România”, a subliniat Geoană.

Citește și: Când decide PSD soarta lui Dragnea. Ponta: Nu e corupție. Dragnea nu l-a suspendat singur pe Băsescu

Mircea Geonă a arătat că dacă Victor Ponta ”ar depune măcar jumătate din energia pe care o consumă apărându-și colegii și prietenii cu probleme în justiție în a guverna țara, România ar fi mult mai bine”. 

”Din păcate, Stânga din România are de pierdut. De dragul unor calcule personale, toată această șaradă riscă să îndepărteze și mai mult cetățenii români de viața politică, de Stânga românească.  Dacă Victor Ponta ar depune măcar jumătate din energia pe care o consumă apărându-și colegii și prietenii cu probleme în justiție în a guverna țara, România ar fi mult mai bine. 5% creștere economică pe an – acesta este potențialul real al României. Orice altceva, este mediocru! Lupta împotriva corupției și a cauzelor corupției trebuie să continue. Asta își doresc românii. Și oricât ar plânge un politician sau altul, este nevoie de acest lucru pentru viitorul corect al României”, a subliniat Geoană.

Citește și: Victor Ponta spune că doar PSD-ul trage ponoasele referendumului din 2012

Liviu Dragnea și-a depus mandatul de președinte executiv al PSD, însă membrii partidului s-au opus demisiei senatorului și au hotărât ca o decizie să fie luată miercuri, în Consilul Executiv al partidului. 

Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă