15.4 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăTechCând decide PSD soarta lui Dragnea. Ponta: Nu e corupție. Dragnea nu...

Când decide PSD soarta lui Dragnea. Ponta: Nu e corupție. Dragnea nu l-a suspendat singur pe Băsescu

UPDATE 12.00: Social democrații nu au ajuns la o concluzie în cazul deputatului Liviu Dragnea. O decizie va fi luată în Comitetul Executiv al PSD, care se va reuni miercuri. 

Membrii PSD au fost anunţaţi că nu va mai avea loc şedinţa Biroului Permanent Naţional, aşa cum era programată, şi unde Liviu Dragnea urma să îşi depună mandatul de preşedinte executiv.

Potrivit unor reprezentanţi ai PSD, citați de Mediafax, la sediul partidului au avut loc, timp de două ore, doar discuţii informale între liderii partidului, membrii social-democraţi fiind informaţi ulterior că nu va mai avea loc şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN), iar o decizie în cazul lui Liviu Dragnea va fi luată în Comitetul Executiv, programat pentru miercuri, începând cu ora 16.00.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că îl susține pe Liviu Dragnea și că membrii partidului au refuzat să discute despre o posibilă demisie sau autosupendare a senatorului. De asemenea, Vasilescu a subliniat că decizia PSD nu contravine rezoluției adoptate de partid, întrucât ceea ce a făcut Liviu Dragnea nu este corupție.

Citește și: Olguța Vasilescu îl apără pe Dragnea: Nu e corupție

Și premierul Victor Ponta a arătat că membrii PSD nu au fost de acord cu demisia lui Dragnea și de aceea au luat horărârea de a reuni Consiliul Executiv, miercuri. De asemenea, șeful PSD a subliniat că Liviu Dragnea nu l-a suspendat singur pe Traian Băsescu, dar că PNL acum se ”fofilează”. 

Citește și: Victor Ponta spune că doar PSD-ul trage ponoasele referendumului din 2012

Liviu Dragnea a declarat după ședința PSD-ului că singura lui vină, în dosarul Referendumului, este că a îndemnat oamenii să meargă la vot. Senatorul a subliniat că mandatul său este depus și că așteaptă decizia de miercuri. Totodată, Dragnea a arătat că susținerea pe care a primit-o l-a bucurat, însă acest gen de presiuni îl fac să se simtă inconfortabil.

Citește și: Liviu Dragnea: Dacă îndemnarea oamenilor să vină la vot este faptă de corupție, atunci condamnarea este dreaptă

——-

Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul, a ajuns la sediul PSD unde se ține ședința în care se decide dacă își va da demisia din funcția de președinte executiv al PSD. 

“Le mulțumesc pentru susținere și solidaritate numai că pentru mine demnitatea este mai importantă decât oricare funcție. Poți și ca membru simplu să ajuți partidul dacă ai ceva experiență”, a precizat Dragnea. 

De asemenea, Liviu Dragnea a precizat că a vorbit cu Victor Ponta despre cine ar putea ocupa funcția de ministru al Dezvoltării, dar nu a dorit să spună un nume. 

Citește și: Liviu Dragnea, CONDAMNAT la UN AN de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul. Ce DECIZIE RADICALĂ a luat ministrul

Ministrul Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul, în care a fost judecat alături de alte 74 de persoane pentru fraudele de la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Înainte de a primi verdictul Dragnea a anunțat că va demisiona din toate funcțiile publice în cazul unei condamnări. După decizia instanței, Dragnea a demisionat din funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și a anunțat că va renunța și la funcția de președinte executiv al PSD.

 

 

 

Cele mai citite

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în luna mai

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru perioada 29 aprilie - 27 mai 2024. Astfel, conform datelor furnizate...

Întârzierea consolidării clădirilor: O problemă majoră în mandatul lui Nicușor Dan

Faptul că un cutremur mai puternic ar putea distruge mii de clădiri din București a transformat necesitatea consolidării clădirilor cu risc seismic într-una dintre...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă