17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăTechMonica Macovei critică parlamentarii care au votat pensiile speciale

Monica Macovei critică parlamentarii care au votat pensiile speciale

Europarlamentarul Monica Macovei a precizat, marți, referitor la pensiile speciale pentru parlamentari, că senatorii și deputații și-au mărit pensiile fără să merite, informează Mediafax.

”Clasa politică actuală este unită atunci când își apără propriile interese. Parlamentarii din jurul lui Ponta au votat să aibă pensii speciale și mai mari, doar pentru că au fost o perioadă în Parlament”, a scris Monica Macovei, pe blogul personal.

Citește și: Parlamentarii și-au aprobat pensiile. Cristiana Anghel: Merităm să fim recompensați

În acest context, președinta M10 a precizat că atunci când au fost dezbătute cazurile Victor Ponta și Dan Șova sau atunci când s-a dorit modificarea Codurilor Penale, parlamentarii nu au dat dovadă de aceeași solidaritate.

”Zelul creșterii pensiilor parlamentarilor era demn de o cauză mai nobilă. Cum ar fi fost ca această uniune de voturi să fi existat la ridicarea imunității lui Șova sau la ridicarea imunității lui Ponta? Și, ca de obicei, când se atacă instituții, se nenorocește Codul penal sau se creează privilegii în Parlament, Ponta nu este în țara. Credeți că nu știa ce se întâmplă?”, a mai scris Monica Macovei.

 Legislativul a aprobat, marţi, cu 303 voturi “pentru”, 124 voturi “împotrivă” şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

 

Cele mai citite

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă