18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăTechMoțiunea de cenzură a PNL, dezbătută marți cu ambasadorii acreditaţi la...

Moțiunea de cenzură a PNL, dezbătută marți cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti

Prim-vicepreședintele PNL, Mihai Răzvan Ungureanu, a anunțat că va dezbate, marți, cu o parte din ambasadorii acreditați la București, motivele și conținutul moțiunii de cenzură a PNL, informează Mediafax.

Citește și: Parlamentarii stabilesc, luni, calendarul moțiunii de cenzură a PNL. Liberalii cer demisia lui Ponta

”Mâine, la ora 16.00, o delegaţie a conducerii partidului se va întâlni cu o parte din ambasadorii acreditaţi la Bucureşti pentru a detalia motivele şi conţinutul moţiunii de cenzură. Votul prin corespondenţă este, în opinia noastră, un motiv temeinic pentru o moţiune de cenzură. Este, oricum, o promisiune pe care am făcut-o tuturor cetăţenilor români – aceea de a le da posibilitatea de a vota, dându-le astfel posibilitatea de a-şi exercita dreptul consituţional de participare la procesele democratice din România. Spun acest lucru pentru că duminică s-a consumat votul pentru alegerile generale în Turcia. Aproape 1,5 milioane de cetăţeni turci, rezidenţi în străinătate, au votat prin corespondenţă. Aceasta este calea prin care se asigură accesul democratic la vot şi la participarea la viaţa politică”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, după ședinţa Comisiei de unificare a PNL.

Referindu-se la premierul Victor Ponta, el a spus că PNL cere demisia acestuia și ”redesenarea întregii calități a puterii în parlament și în Executiv”.

Citește și: Cum se pregăteste Blaga pentru moţiunea de cenzură contra Guvernului Ponta

”Calitatea de urmărit penal pe care o are premierul ne aduce în situaţia de a solicita demisia domniei sale şi nu în ultimul rând redesemnarea întregii calităţi a puterii în Parlament şi în Executiv. Ne bucurăm că în după-amiaza târzie a acestei zile vom participa la consultările angajate de Administrația Prezidenţială şi solicitate de preşedintele Româmniei, Klaus Iohannis, ne bucurăm că nu vom da ochi în ochi cu delegaţia PSD, condusă de domnul Ponta, de premierul penal al României”, a declarat Ungureanu.

El a mai spus că ”domnul Ponta va rămâne foarte curând singur”.

”Încercarea disperată pe care o face (Victor Ponta – n.r.) de a se agăţa de putere, în speranţa că puterea executivă, calitatea de prim-ministru, îl fereşte de colţii justiţiei, poate avea un efrect distructiv şi asupra Partidului Social Democrat, dar şi asupra partidelor care fac parte din coaliţia guvernalmentală. De altfel, această disperare se resimte şi în graba cu care a solicitat un vot rapid prin Camera Deputaţilor în privinţa ridicării imunităţii parlamentare. Se teme domnul Ponta de mişcările din stradă, se teme de protestele legitime şi corecte ale cetăţenilor României, care nu doresc să fie reprezentantaţi de un urmărit penal”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Cele mai citite

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă