20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăTechNou termen în dosarul Referendumul. Ce a declarat Liviu Dragnea la ÎCCJ

Nou termen în dosarul Referendumul. Ce a declarat Liviu Dragnea la ÎCCJ

UPDATE: Termenul de judecată a fost amânat pentru ora 12.00. 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns, luni dimineața,  la Înalta Curte de Casație și Justiție unde se judecă un nou termen în dosarul Referendumului. Președintele PSD a cerut să facă unele precizări la dosar. 

La intrarea în instanță Dragnea a declarat că va face mai multe declarații când va ieși din tribunal. 

Citește și: Imunitatea lui Șova, testul promisiunilor lui Dragnea

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 15 mai 2015 la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul, în care a fost judecat alături de alte 74 de persoane pentru fraudele de la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, însă decizia nu a fost definitivă. 

Secretar general al PSD la data referendumului pentru demiterea preşedintelui, Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Cei care au executat ordinele lui Dragnea de încălcare a legii electorale au primit pedepse de până la trei ani de închisoare, tot cu suspendare, cu o perioadă de încercare de 5 ani, însă alți inculpați au fost achitați. De asemenea, listele electorale alterate de fraude au fost desființate. 

Citește și: Liviu Dragnea, CONDAMNAT la UN AN de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul

În alte dosare de fraudare a referendumului din 2012 s-au dat sentințe de condamnare cu executare. Spre exemplu în cazul Liviu Bondoc, presedintele Sectiei de votare nr. 63 din Drobeta-Turnu Severin, care a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, iar presedintele Sectiei de votare nr. 170 din Girla Mare (Mehedinti), Dumitru Mirea, a primit o pedeapsa similara, de doi ani si sase luni.

Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă