15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechȘefa Asociației Magistraților, cercetată de Inspecţia CSM pentru atacuri nelegale la adresa...

Șefa Asociației Magistraților, cercetată de Inspecţia CSM pentru atacuri nelegale la adresa Liviei Stanciu, președinta Înaltei Curți

Șefa Asociației Magistraților din România, judecătoarea Gabriela Baltag, este cercetată de Inspecţia Judiciară deoarece a atacat-o pe preşedinta ÎCCJ, Livia Stanciu, în cadrul unei emisiuni și în declarații date unei publicații online. 

Judecătoarea Gabriela Baltag  a făcut o serie de declaraţii la Antena 3 şi pe luju.ro prin care și-a exprimat părerea asupra activității, moralității şi profesionalismului unui alt judecător, Livia Doina Stanciu, președinta Înaltei curți de Casație și Justiție.

“Dacă sistemul judiciar e mai vulnerabil acum ar trebui să fie preocuparea care să nu vă dea în niciun fel linişte zilele acestea doamna judecător (Livia Stanciu, n. red) ! Prezenţa dumneavoastră în fruntea celei mai reprezentative instanţe, un etalon al dreptăţii, pune în pericol credibilitatea magistraţilor, iar în ochii unui observator obiectiv sunteţi o persoană care nu mai poate beneficia de respectul acestei înalte demnităţi! Dovediţi onoare doamna judecător, aşteptăm demisia dumneavoastră!”, a spus judecătoarea Gabriela Baltag, preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR).

Citeşte şi: Reacţia Liviei Stanciu, după declaraţiile premierului Victor Ponta

Codul Deontologic al judecătorilor și procurorilor care a fost aprobat de Plenul CSM în 2005 precizează că judecătorii nu îşi pot exprima opinia cu privire la probitatea profesională a colegilor lor. 

“Judecătorii și procurorii nu își pot exprima părerea cu privire la probitatea morală și profesională a colegilor lor”, se stipulează în art. 18 al Codului. 

 

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă