16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechPredoiu reacţionează la cererea lui Tăriceanu de demitere a lui Kovesi şi...

Predoiu reacţionează la cererea lui Tăriceanu de demitere a lui Kovesi şi Stanciu

Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat, marţi, referitor la cererea lui Tăriceanu de demitere a Laurei Kovesi şi a Liviei Stanciu,  că, “în litera Constituţiei”, CSM este autoritatea care face “justiţie în justiţie”, inclusiv în cazurile erorilor judiciare, transmite Mediafax

“Senatul face legi, nu «justiţie în justiţie». Consiliul Superior al Magistraturii face «justiţie în justiţie», după cum spune Constituţia, inclusiv în cazuri de erori judiciare. Oricât de emoţional ar fi cazul Rarinca, declaraţia lui Tăriceanu ignoră litera Constituţiei”, a spus, Cătălin Predoiu, când a fost întrebat cum vede sentinţa de achitare în cazul Rarinca şi faptul că această sentinţă a fost folosită ca motiv de preşedintele Senatului pentru cererea de “înlăturare” din funcţii a procurorului-şef al DNA şi a preşedintei ÎCCJ.

Citeşte şi: DOCUMENT. Tăriceanu şi colegii din PLR îi cer lui Iohannis să le demită pe Kovesi şi Livia Stanciu. De ce le acuză pe magistrate

De asemenea, Predoiu a arătat că până când nu demarează Inspecţia Judiciară o anchetă nu se poate stabili unde a fost eroarea în cazul Marianei Rarinca. 

“În plus, până când Inspecţia Judiciară nu face o anchetă, nu se ştie unde a fost eroarea: la inculpare, la condamnare sau la achitare”, a mai spus fostul ministru al Justiţiei.

Predoiu, care este şi prim-vicepreşedinte al PNL a mai spus că preşedintele Senatului face “politică după ureche” şi i-a cerut lui Călin Popescu Tăriceanu să demisioneze.

Mariana Rarinca, femeia care a şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), de la care a cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a fost achitată de Curtea de Apel Bucureşti. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a schimbat, astfel, sentinţa primei instanţe, respectiv a Tribunalului Capitalei, care hotărâse condamnarea Marianei Rarinca la trei ani de închisoare cu suspendare.Decizia CAB este definitivă.

Citeşte şi: Decizie definitivă în cazul femeii care şantajat-o pe Livia Stanciu

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu, alături de mai mulţi colegi din PLR, i-a transmis, marţi, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, în care îi cere “să le înlăture, prin demitere ori prin demisie, din funcţiile pe care le ocupă în mod nedemn, pe Livia Stanciu şi Laura -Codruţa Kovesi”.

Tăriceanu cere demiterea procurorului-şef al DNA şi a preşedintei ÎCCJ în urma “evenimentului care a avut loc pe 21 mai, când Curtea de Apel Bucureşti a stabilit definitive nevinovăţia cetăţeanului Mariana Rarinca, care a petrecut mai mult de şase luni în arest preventiv, pentru o faptă pe care nu a comis-o şi pentru care nu au existat niciodată probe”.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă