14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăTechDaniel Fenechiu, după întâlnirea cu Cioloș: Nu toți miniștrii vor fi tehnocrați

Daniel Fenechiu, după întâlnirea cu Cioloș: Nu toți miniștrii vor fi tehnocrați

Liderul PND, Daniel Fenechiu, a declarat, joi, după întâlnirea cu premierul desemnat Dacian Cioloş, că există posibilitatea ca în echipa sa de miniștri tehnocrați să existe și câteva excepții, informează Mediafax.

“Ne-a asigurat că va avea o echipă în care, de principiu, toţi vor fi apolitici. N-a exclus posibilitatea ca să existe una-două excepţii, dar a spus că regula asta va fi”, a spus Fenechiu.

Citește și: Dacian Cioloş s-a întâlnit cu Mircea Geoană. Ce a declarat premierul desemnat

Totodată, liderul PND a precizat că nu au fost discutate nume, însă Cioloș i-a asigurat că miniștrii din Cabinetul lui sunt apolitici. “A spus că în momentul de faţă ei sunt apolitici. Dacă o fi vreunul care a făcut politică acum vreo 10 ani de zile, eu nu pot să…”, a spus Fenechiu.

Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloș a fost desemnat, marți, de către președintele Klaus Iohannis, pentru funcția de premier, Iohannis precizând că soluția agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepții, este cea a unui guvern de tehnocrați.
Săptămâna trecută prim-ministrul Victor Ponta a demisionat, ca urmare a protestelor de la începutul lunii noiembrie, când mii de oameni au ieșit în stradă, pentru a cere demisia persoanelor răspunzătoare pentru incendiul din clubul bucureștean Colectiv, de la finalul lunii octombrie, soldat cu 54 de morți și peste 150 de răniți. 

​Citește și:  Dacian Cioloș, discuții cu Traian Băsescu. Ce a anunțat șeful Mișcării Populare

Interimatul a fost asigurat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 
 

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă