19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăTechPSD a renunțat la mitingul împotriva moțiunii de cenzură

PSD a renunțat la mitingul împotriva moțiunii de cenzură

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a anunțat, joi, că PSD renunţă la mitingul programat pentru vineri, la Palatul Parlamentului, informează Mediafax.

“Ne-am gândit că în momentul în care Opoziţia a anunţat că renunţ la miting putem face şi noi un gest similar, iar moţiunea de cenzură să se dezbată în Parlament”, a declarat Gabriela Firea, la Realitatea TV.

Citește și: PNL anulează LANȚUL UMAN împotriva lui Ponta. Cum motivează Blaga decizia

La rândul său, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, pe Facebook, că va discuta cu toți colegii săi din Coaliție și le va propune să amâne, de asemenea, mitingul PSD programat pentru vineri, în Parcul Izvor.

Miercuri după-amiază, copreședintele PNL Vasile Blaga a anunţat, în urma ședinței Biroului Permanent Național al PNL, că formaţiunea renunţă la lanţul uman care ar fi urmat să fie organizat vineri la Palatul Parlamentului, în condiţiile în care în aceeaşi zi, la aceeaşi oră și în același loc PMB aprobat şi un miting al PSD, acesta adăugând că liberalii nu vor să fie parte la manifestaţii ca în anii ’90.

PNL primise de la Primăria Capitalei autorizație pentru organizarea unui miting la Palatul Parlamentului, vineri, când Parlamentul va dezbate moțiunea de cenzură a liberalilor.

Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, afirma duminică, în conferinţă de presă, că PSD nu intenţionează să organizeze contraproteste la acţiunile anunţate de PNL ca reacţie la refuzul lui Ponta de a demisiona.

Citește și: PSD a anunțat că NU votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

Primăria Capitalei a precizat că aprobarea pentru mitingurile cerute de PNL şi PSD a fost dată de comisia de specialitate a municipalităţii, în locuri diferite, aflate la o distanţă de aproximativ un kilometru, iar primarul Sorin Oprescu nu a participat la luarea deciziei, întrucât este plecat din ţară.

Cele mai citite

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă