12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăTechPSD Cluj: Dosarul lui Ponta este o chestiune politică

PSD Cluj: Dosarul lui Ponta este o chestiune politică

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat că premierul Victor Ponta nu trebuie să demisioneze după ce a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, în cazul său fiind vorba mai mult “de o chestiune politică decât de una juridică”, relatează Mediafax

Remus Lăpușan a declarat, joi, că Victor Ponta trebuie lăsat să continue actuala politică guvernamentală, în beneficiul românilor.

Citește și: Ponta împinge România la periferia Europei

“În cazul lui Victor Ponta este mai mult o chestiune politică decât una juridică. În România, funcționează instituții democratice care ar trebui să spună când se poate schimba un premier, nu oricine poate să îşi dea cu părerea despre acest lucru. Toate aceste chestiuni legate de Ponta sunt făcute cu scopul de a pune presiune pe premier. Victor Ponta nu trebuie să demisioneze, Guvernul pe care îl conduce a făcut foarte multe lucruri bune pentru țară, iar premierul trebuie lăsat să continue actuala politică guvernamentală, în beneficiul românilor”, a spus Lăpușan.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, joi, în stare de libertate, de către procurorii DNA, pentru 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Șova și directorul Complexului Rovinari. Ponta era avocat la data faptelor, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat “Ponta Victor-Viorel”.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinet individual de avocat, Victor-Viorel Ponta a obținut de la SCA ”Șova și Asociații” suma 181.439,98 de lei, pentru activități care în realitate nu s-au efectuat.

Dosarul a fost înregistrat la Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii propunând menținerea măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în timpul cercetării.

Citește și: Rechizitoriu DNA: Ponta i-a amenințat pe inspectorii fiscali care efectuau un control la firma lui

În 5 iunie, Victor Ponta a ajuns prima dată în faţa procurorilor DNA, care l-au anunţat că are calitatea de suspect, pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care a fost avocat.

Pe 13 iulie, procurorii l-au anunţat că a fost pusă în mişcare acţiunea penală în cazul său şi că i-a fost schimbată calitatea din suspect în inculpat, în dosarul “Turceni-Rovinari”. De asemenea, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ale lui Victor Ponta.

În 19 august, DNA anunța că procurorii au pus sechestru asigurător pe un apartament al lui Victor Ponta pentru a recupera prejudiciul de 51.321 de lei care ar fi fost produs de acest prin complicitate la evaziune fiscală, sumă stabilită în urma expertizei efectuate în dosarul “Turceni – Rovinari”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta, că “imaginea României are foarte mult de suferit”, iar, din punctul său de vedere, soluţia la această problemă ar fi cea pe care a propus-o şi în iunie, el vorbind atunci despre o demisie a premierului.

Iohannis a arătat că susţine în continuare soluţia despre care a vorbit în iunie, el solicitând atunci demisia premierului.

“Părerea mea nu s-a schimbat. Soluţia cea mai simplă ar fi, cu siguranţă, cea pe care am propus-o şi în iunie”, a precizat Klaus Iohannis.

Citește și: Informație ȘOC: Dan Șova a câștigat procesul cu Monica Macovei în baza unui DOCUMENT FALS. Vezi unde apare documentul și ce intenții are Macovei

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în 5 iunie, că, în condițiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o “situație imposibilă” pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă