12.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăTechSurse: USR ia în considerare excluderea soțului lui Clotilde Armand, după criticile...

Surse: USR ia în considerare excluderea soțului lui Clotilde Armand, după criticile lansate la adresa formațiunii

Biroul Național al Uniunii Salvați România (USR) s-ar reuni, vineri, pentru a discuta despre excluderea din lui Sergiu Moroianu din partid, ca urmare a mesajului postat, la începutul săptămânii, pe Facebook, în care critica formațiunea, au declarat surse pentru HotNews.ro.

Sergiu Moroianu a lansat un atac dur la adresa lui Matei Păun, cel care a coordonat campania electorală a USR, pe care l-a calificat drept „un personaj controversat”.

Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, a lansat, pe pagina sa de Facebook, acuzaţii neașteptate la adresa echipei de comunicare a USR şi a făcut acuzaţii grave despre grupuri de interese, bani grei, abuzuri şi legături cu miliardarul american Soros. Moroianu a atras atenţia asupra faptului că șeful de campanie al partidului, Matei Păun, om de bază al lui Nicușor Dan, este implicat și în dosarul paradisurilor fiscale.

„Am obţinut în Bucureşti mai puţin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012! S-au comis abuzuri şi greşeli din partea «echipei de comunicare/campanie» coordonate de Matei Păun. Venit la USB iniţial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Ştie cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun?”, întreabă Moroianu pe Facebook.

Moroianu îl critică, în continuare, pe Matei Păun, despre care spune că ”este un personaj controversat”, că a refuzat  „să-şi depună fişa de simpatizant USR” şi că nu a dorit să dezvăluie numele celor din echipa de comunicare.

„Nu ştim unde şi pentru cine a lucrat, ce avere şi surse de venit are, nici măcar ce cetăţenie are. Păun este susţinut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din reţeaua Soros, cea care l-a adus iniţial în organizaţie şi pe Poliţeanu (…) Păun a asociat imaginea USR cu activiştii lgbt şi cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din Parlament şi USR sub 10%”, mai scrie Moroianu pe Facebook.


Citește continuarea aici: Scandal în partidul lui Nicușor Dan. Soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, acuză echipa de comunicare a USR de sabotaj: Au asociat imaginea partidului cu comunitatea LGBT şi cu Soros. Reacţia lui Nicuşor Dan. Clotilde Armand: Acel lucru a fost postat fără consultarea mea


Preşedintele USR, Nicuşor Dan, s-a declarat mâhnit de ieşirea lui Sergiu Moroianu, susţinând că afirmaţiile mincinoase lansate de acesta în spaţiu public sunt similare cu ale dusmanilor politici ai USR. Ulterior, şi Clotilde Armand a intervenit în acest scandal, susţinând că nu ştie despre ce este vorba, iar acea postare a fost făcută fără ştirea şi fără acordul ei.

„Fata de atacul la adresa lui Matei Paun din ultimele ore. Matei Paun a activat voluntar, sacrificandu-si timpul personal, fara sa ceara nimic in schimb, atat in campania electorala pentru alegerile locale cat si in campania electorala pentru alegerile parlamentare. A muncit in baza unui mandat dat de Biroul National, pe care nu l-a depasit niciodata. A avut in intreaga campanie electorala sustinerea mea si a Biroului National. Sunt mahnit si uluit ca Sergiu Moroianu lanseaza in spatiul public afirmatii mincinoase, multe dintre ele similare cu ale dusmanilor politici ai USR”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.


Citește continuarea aici: Nicuşor Dan îi răspunde soţului lui Clotilde Armand: Sunt mâhnit şi uluit că Sergiu Moroianu lansează afirmaţii mincinoase, multe dintre ele similare cu ale duşmanilor politici ai USR


„Avem aşteptări foarte mari faţă de Uniunea Salvaţi România, partidul nostru. Aşteptări de transparenţă, de democraţie. Totuşi, am reuşit foarte mult împreună, ar trebui să fim mândri de ce am făcut. E adevărat că a fost o campanie dificilă. Echipa de campanie a fost nevoită să ia nişte decizii rapide şi nu neapărat într-un mod extrem de democratic, cum am fi vrut. Lupta va fi grea, iar ce ne adună împreună rămâne ceva extrem de important: lupta împotriva corupţiei, kupta pentru competenţă, lupta pentru democraţie, lupta pentru debirocratizare, pentru depolitizare, astea sunt lucurile pentru care luptăm. Trebuie să uităm de orgolii, de problemele pe care le-am avut. Vom face progrese pentru transparenţă, pentru democraţie, vom fi la nivelul aşteptat de noi toţi.Vrem să fim un partid extraordinar. Şi vom fi! Trebuie să construim asta împreună. Dar pentru asta trebuie să rămânem împreună, uniţii”, a declarat Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.


Citește continuarea aici: Clotilde Armand, despre scandalul iscat în USR: A fost o campanie dificilă. Echipa de campanie a fost nevoită să ia nişte decizii rapide şi nu neapărat într-un mod extrem de democratic, cum am fi vrut | VIDEO


 

Cele mai citite

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...
Ultima oră
Pe aceeași temă