9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechUn candidat la Primăria Capitalei vrea să DESFIINȚEZE sectoarele

Un candidat la Primăria Capitalei vrea să DESFIINȚEZE sectoarele

Un candidat din partea PNL la Primăria Capitalei, Costică Canacheu, intenționează să desființeze sectoarele și în locul acestora propune crearea a 24 de districte, coordonate de un singur consiliu municipal, informează Mediafax.

“În primul rând, îndeplinesc o procedură pe care partidul nostru a stabilit-o, de a avea alegeri preliminare în partid, în legătură cu alegerile locale 2016. În al doilea rând, mă interesează Bucureştiul, îl cunosc foarte bine şi din perspectiva de cetăţean şi contribuabil şi din perspectiva de participant la decizile din administraţia oraşului şi din Legislativul ţării”, a declarat Costică Canacheu, înainte de începerea şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Citește și: Petre Roman vrea să-l înlocuiască pe Oprescu la Primăria Capitalei

Cancheu a afirmat că va aduce, din nou, în atenţia Parlamentului un proiect de lege privind reorganizarea administativ-teritorială a Bucureştiului.

“Am să iniţiez un proiect de lege privind reorganizarea oraşului Bucureşti. Proiectul de lege a mai fost propus variantelor de majorităţi din Parlamentul României, din păcate, până acum nu am avut un număr suficient de voturi pentru a da Bucureştiului o lege care să ne pună în situaţia de a gestiona un buget (demn – n.r.) de o mare capitală europeană”, a afirmat Costică Canacheu.

Liberalul a mai spus că proiectul de lege pe care îl va înainta prevede “organizarea oraşului în 24 de districte, un consiliu municipal şi un buget unic, administrat în interesul oraşului, în aşa fel încât toate cartierele Bucureştiului şi vecinătăţile acestuia să poată beneficia de programe adevărate de dezvoltare pe termen lung, agreate şi iniţiate pe baze consensuale ale majorităţii cartierelor acestui oraş”.

Citește și: Nicușor Dan vrea să-l demită pe Sorin Oprescu de la Primăria Capitalei. Ce plan are

Alte trei intenţii de candidatură în cadrul PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, anunţate până la acest moment, sunt cele ale lui Cristian Buşoi, Ludovic Orban şi Petre Roman.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă