16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăPoliticăRaluca Turcan, dezvăluiri de la negocierile pentru guvern

Raluca Turcan, dezvăluiri de la negocierile pentru guvern

”Pe unele portofolii există deja conturat un nume”, a spus Turcan, anunţând că lista miniştrilor va fi finalizată vineri potrivit news.ro

Raluca Turcan a refuzat să spună, marţi seară, într-o emsiune la un post de televiziune, dacă numele său se regăseşte pe lista de miniştri pe care o va propune Ludovic Orban.

 
”Evident că eu cunosc lista şi, până la momentul prezentării în Parlament, se mai pot opera modificări. Ar fi incorect din partea mea să mă pronunţ pe o listă pe care o va prezenta şi şi-o va asuma premierul desemnat. Cunosc mare parte dintre propunerile pe care le va face premierul desemnat şi acest atribut este al domniei sale”, a spus Turcan.

Aceasta a explicat să PNL a pornit  – după desemnarea lui Ludovic Orban pentru a forma noul Guvern – de la şase-şapte nume pentru fiecare minister, ulterior ajungându-se la trei nume.

”Lista s-a restrâns la trei nume. Pe unele portofolii există deja conturat un nume, iar lista finală va fi vineri”, a mai spus Turcan.

Aceasta a precizat că este rolul premierului desemnat să prezinte lista cu propunerile pentru ministere, dar a reiterat ideea unui Guvern cu 16 ministere.

Turcan a explicat că nu Klaus Iohannis face Guvernul.

”Inclusiv la întâlnirea pe care am avut-o cu domnia sa, a accentuat că nu este atributul domniei sale de a face Guvernul şi oricine spune că dânsul face Guvernul, înseamnă că nu-l cunoaşte pe Klaus Iohannis. Premierul desemnat a făcut câteva propuneri şi, da, evident că se va consulta pentru propunerile cu care rămâne şi mi se pare corect”, a mai spus Turcan.

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă