16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSănătateAdriana Istrate a câștigat ultramaratonul din Antarctica, premiera in sportul romanesc

Adriana Istrate a câștigat ultramaratonul din Antarctica, premiera in sportul romanesc

Adriana Istrate este prima româncă, învingătoare într-un ultramaraton. Ea a câștigat cursa din Antarctica, după ce a parcurs cei 100 de kilometri în mai puțin de 24 de ore.

"Anul acesta mi-am împlinit cel mai mare vis: acela de a deveni prima româncă ce participă la un maraton în Antarctica, pe care l-am și câștigat. În curând, mă întorc acasă", a scris românca pe pagina sa de Facebook. Istrate va reveni în țară pe data de 27 noiembrie cu un zbor cu escală la Frankfurt.

Consultant bancar de meserie, Adriana Istrate a declarat că s-a apucat de alergat pentru deoarece își dorește să fie un exemplu pentru ceilalți. Cursa din Antarctica s-a desfășurat la temperaturi negative, de multe ori mai joase de -25 grade.

"Cel mai mare vis al meu este să devin un om mai bun, un exemplu demn de urmat, deoarece sunt conştientă că schimbarea pe care o dorim în jurul nostru trebuie să vină, în primul rând, din noi înşine. Numai aşa vom trăi într-o altfel de lume. Primul pas major în îndeplinirea acestui vis este să particip la maratonul din Antarctica (primul din cele 14, pe toate cele 7 continente) pentru a putea să donez toţi banii îngrijirii copiilor bolnavi de cancer", mai scria românca în urmă cu câteva luni.

Următoarea cursă după Antarctic Ice Marathon 2014 este Europa Eco-Trail de Paris, care se va desfășura în luna martie, 2015.

 

 

Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă