18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAsociația Ad Astra, prima victorie în fața Ministerului Educației în procesul pe...

Asociația Ad Astra, prima victorie în fața Ministerului Educației în procesul pe care i l-a intentat

Curtea de Apel București a respins, vineri, anularea ordinului ministrului Educației privind obținerea atestatului de abilitare ca conducător de doctorat, potrivit Hotnews.  Ministrul Educației a declarat că Ministerul va face recurs.

Actul normativ anulat de CAB stabilește cum se obține certificatul de coordonator de doctorat, elimină conflictul de interese și obligă doctorandul să își susțină teza în limba engleză.

Citește și: EXCLUSIV. Un nou capitol major la care Guvernul Ponta este unic în Europa

Astfel, Asociația de cercetători Ad Astra a câștigat în primă instanță procesul intentat Ministerului Educației.

”Anulează Ordinul nr. 3121/27.01.2015 privind organizarea și desfășurarea procesului de obținere a atestatului de abilitare, emis de pârât Ministerul Educației și Cercetării științifice. Ia act că reclamantă își rezervă dreptul a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la prezența instanță”, se arată în decizia Curții de Apel.

Inițial, Ad Astra i-a cerut Ministerului să revoke Ordinul prin care a relaxat condițiile pe care un profesor trebuie să le îndeplinească pentru a putea coordona studenți la doctorat.

Reacția ministrului Educației

Sorin Cîmpeanu, cel care semnat Ordinul, a declarat că Ministerul a pierdut deoarece nu s-a prezentat la process.

”Consider că instanța, Curtea de Apel, s-a pronunțat în acest fel din cauza neprezentării Ministerului Educației în proces. Nu s-a prezentat în proces. Șefa serviciului contencios din Direcția juridic a Ministerului Educației nu a considerat că este un caz suficient de important pentru a se prezența în instanță și nici măcar pentru a informa superiorii despre existența acestui process. Prin urmare, Ministerul Educației nu s-a prezentat și este oarecum de înțeles decizia Curții de Apel. La recurs, cu siguranță Ministerul Educației se va prezența și va aduce propriile argumente care au dus la emiterea acestui ordin privind abilitarea”, a declarat pentru HotNews ministrul Educației.

Citește și: EXCLUSIV. Fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolăescu, a copiat în teza de doctorat. ”Înainte, nu se foloseau ghilimele, așa cum se cer acum”

De asemenea, ministrul Educației a anunțat că deja 103 persoane au obținut atestatul de abilitare în baza acestui ordin. 

Cele mai citite

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă