12.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2015. Două eleve din Harghita susțin examenele în condiţii speciale

BACALAUREAT 2015. Două eleve din Harghita susțin examenele în condiţii speciale

BACALAUREAT 2015: Două eleve din Harghita susţin examenul de bacalaureat în condiţii speciale. Astfel, o absolventă hipoacuzică a primit aprobare să poarte aparat auditiv, iar o altă elevă, cu probleme neurologice, va fi singură într-o clasă şi va dicta rezolvările subiectelor, informează Mediafax.

Citește și: Începe Bacalaureatul 2015! Aproape 170.000 de elevi susțin examenul în prima sesiune. CALENDARUL probelor

Vicepreședintele Comisiei județene de Bacalaureat, inspectorul școlar Bartolf Hedwig, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că o absolventă hipoacuzică a solicitat și a primit aprobare de la Ministerul Educației să poarte aparatul auditiv în timpul probelor scrise.

“Va purta aparatul auditiv mai ales la începutul probelor, când se dau instrucțiuni cu privire la ce și cum trebuie să completeze foaia de examen. Ea nu are tulburări de mic copil, numai de un an și jumătate a rămas fără auz și este o elevă foarte bună la învățătură”, a spus Hedwig.

O altă elevă, cu probleme neurologice, de scriere, de citire și dislexie, caracteristice afecțiunii de care suferă, va fi examinată separat de colegii ei, singură într-o sală de clasă, și va dicta rezolvările subiectelor unui profesor de altă specialitate decât proba pe care o susţine.

Potrivit sursei citate, în această situație nu a fost necesară aprobarea Ministerului Educației, astfel de cazuri fiind prevăzute în metodologia desfășurării examenului național de bacalaureat.

Citește și: REPORTAJ din prima zi de BAC în Capitală. Examenul maturităţii începe cu apă plată, pantaloni scurţi, fuste, zâmbete şi ochelari de soare

Examenul de bacalaureat a început luni, cu proba orală la Limba Română, iar probele scrise încep în data de 29 iunie.

Un număr de 2.641 de elevi s­-au înscris la prima sesiune a examenului de bacalaureat în Harghita, aproximativ 15 la sută dintre aceștia fiind din promoțiile anterioare. Pentru desfășurarea examenului din acest an, în Harghita au fost înființate opt centre cu două subcomisii şi un centru de evaluare.

În 2014, în sesiunea de vară a bacalaureatului au promovat 53,96 la sută dintre elevii harghiteni prezentați, după soluționarea contestațiilor, iar la sesiunea din toamnă au luat note de trecere 23,93 la sută dintre cei înscriși.

Cele mai citite

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...
Ultima oră
Pe aceeași temă