12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT la Colegiile MILITARE. Vezi mediile

BACALAUREAT la Colegiile MILITARE. Vezi mediile

Elevii Colegiilor Naţionale din cadrul Ministerului Apărării Naționale au obţinut 104 note de 10 la disciplinele din structura examenului de bacalaureat.

Potrivit unui comunicat al MApN, 316 absolvenţi au promovat examenele de bacalaureat în anul 2015.

Mediile generale au fost 9,10 la Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia, 9,01 la Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, respectiv 8,82 la Colegiul Național Militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Ratele de promovare au fost de 100% la Alba Iulia și Breaza, respectiv 99 la sută la Câmpulung Moldovenesc.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a transmis un mesaj de felicitare absolvenților celor trei colegii naționale militare, profesorilor și instructorilor acestora.

“Titlurile de școală europeană obținute, în ultimii ani, de către colegiile noastre militare arată că aceste instituții de învățământ au făcut pasul către exigențele secolului XXI, iar absolvenții, formați la asemenea standarde, vor fi, cu siguranță, parte a elitelor care își vor pune amprenta asupra evoluției societății noastre în viitorul apropiat”, arată mesajul ministrului Apărării.

Citeşte şi:  Elevii de liceu fac pregătire MILITARĂ. Ce învaţă în tabără

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă