15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialConcluziile anchetei ISMB: Profesorul de la Colegiul Tudor Vianu a făcut o...

Concluziile anchetei ISMB: Profesorul de la Colegiul Tudor Vianu a făcut o glumă

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (IȘMB) a precizat, într-un comunicat, că profesorul de matematică de la Tudor Vianu, care și-ar fi pus un elev să meargă în genunchi până la catedră pentru a primi o notă mai mare la teză, a glumit. 

„Din declaraţiile elevilor rezultă că incidentul petrecut la clasă a fost o glumă a profesorului, înţeleasă ca atare de elevi, care nu s-au simţit umiliţi. Părinţii elevului  participant la incident nu au depus o reclamaţie referitoare la acest incident”, potrivit IȘMB.

Citește și: Control al Ministerului Educaţiei la Colegiul Tudor Vianu

Mai mult, raportul arată că profesorul este apreciat de elevi, părinți și conducerea unității de învățământ, pentru rezultatele deosebite obținute de elevi la bacalaureat, olimpiade și concursuri internaționale.

Potrivit sursei citate, profesorul nu a respectat graficul susţinerii tezelor, aprobat de conducerea unităţii de învăţământ.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti cât şi conducerea unităţii de învăţământ vor monitoriza activitatea cadrului didactic privind modul de comunicare în relaţiile cu elevii, pentru a fi evitate „aspectele care pot genera interpretări” şi „reacţii imprevizibile” ale acestora.

Citește și: Profesorii de la Colegiul “Tudor Vianu” iau atitudine în cazul controversei profesorului de matematică

 

Presa a relatat că un profesor de matematică de la Colegiul “Tudor Vianu” şi-ar fi umilit elevii. Dascălul ar fi spus, în clasă, că îi dă un punct în plus la teză celui care îl roagă în genunchi. Unul dintre adolescenţi ar fi făcut acest lucru, iar gestul a devenit public pe o reţea de socializare. În aceste condiții, inspectoratul Şcolar, Ministerul Educaţiei şi conducerea Colegiului Naţional de Informatică “Tudor Vianu” au deschis anchete.

 

Cele mai citite

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...
Ultima oră
Pe aceeași temă