16.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialEVALUAREA NAȚIONALĂ. Elevii clasei a VIII-a susțin, luni, simularea la Limba română

EVALUAREA NAȚIONALĂ. Elevii clasei a VIII-a susțin, luni, simularea la Limba română

Elevii clasei a VIII-a susțin, de luni, simularea Evaluării Naționale. Prima probă este la Limba română, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Marți și miercuri, elevii vor susține simularea la matematică, urmată de limba maternă.

Afişarea rezultatelor este programată pentru 6 martie.

Citește și: Calendar Evaluare Națională 2015. Absolvenții clasei a VIII-a vor susține proba la Limba românâ în 22 iunie

Elevii care participă la simulare nu pot intre în sălile de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări sau rezumate care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale.

Citește și: Evaluare Națională: Modele de subiecte și baremul la Matematică

Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între elevi sau cu persoane din exterior.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

Citește și: Evaluarea Națională: Modele de subiecte și baremul la Limba română

Evaluarea Națională va avea loc între 22 și 24 iunie. Anul trecut, doar 48,8 la sută dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 66,95 la sută la Limba română şi 30,4 la sută la Matematică.

Cele mai citite

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...

Proliferarea în mediul online a imaginilor cu abuzuri sexual asupra copiilor, creștere alarmantă

Proliferarea în mediul online a imaginilor ce înfățișează abuz sexual asupra copiilor sau cele care prezintă conținut dăunător s-a accentuat în primul trimestru al...

Roberta Metsola: Tbilisi, te auzim! Te vedem

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, marţi, sprijinul pentru poporul georgian, într-o postare pe reţelele de socializare, potrivit actualitate.org. Roberta Metsola, mesaj pentru georgieni:...
Ultima oră
Pe aceeași temă