22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Proiect de promovare a meseriilor: Trei școli cu clase postliceale, renovate

FOTO. Proiect de promovare a meseriilor: Trei școli cu clase postliceale, renovate

Trei licee profesionale vor primi finanțare pentru renovarea laboratoarelor și atelierelor, în cadrul unui proiect care încurajează tinerii să urmeze o meserie.

Citește și: Absolvenții școlilor profesionale nu mai trebuie să își echivaleze diplomele în străinătate

Astfel, Colegiul Tehnic ”Petru Rareș” din București, Liceul Tehnologic Bârsești, din Târgu Jiu și Colegiul de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi” din Iași au beneficiat de finanțar în valoare de câte 97.500 de lei, pentru dotarea laboratoarelor de practică în care sunt formați liceenii.

Colegiul din București are, de la începutul acestui an școlar, o clasă de proiectanți de articole din piele și înlocuitori. Liceul va folosi banii pentru a crea un atelier dotat cu utilaje, calculatoare și soft-uri specializate pentru realizarea tiparelor pentru încălțăminte.

Citește și: 12 absolvenți ai școlii profesionale din Timișoara, angajați ca electricieni

La Târgu Jiu, școala va folosi banii pentru renovarea laboratorului veterinar, unde vor fi instruiți 130 de elevi.

La colegiul din Iași, banii vor fi investiți pentru modernizarea laboratorului de industrie alimentară. La acest liceu, peste 500 de elevi se pregătesc pentru a fi tehnicieni în controlul calității produselor agro-alimentare.

Citește și: Studiu: 53% dintre tineri ar vrea să lucreze ca șoferi sau mecanici

De asemenea, un studiu efectuat în luna iulie, în rândul tinerilor între 18 și 35 de ani, arată că ei și-ar dori să aibă o meserie din zona ”gulerelor albastre”, pentru că ”se descurcă oriunde și în orice condiții”, spre deosebire de părinții lor, care și-ar vedea copiii profesori, doctori sau avocați.

57% dintre tineri spun că ar vrea să lucreze ca șoferi sau mecanici.

Cele trei licee sunt modernizate în cadrul programului ”Meserii pentru România”, inițiat de compania Heineken.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă